Annons
Annons


MINSKA DITT SÖTSUG


krom sötsug bli av med

(Länkarna i inlägget är reklamlänkar till min egen webbshop Welloteket)

Tillskott av Krom kan minska ditt sötsug.

Hej Ida! Tack för en otroligt grym och inspirerande blogg! Jag undrar om du skulle kunna försöka hjälpa mig med ett problem, ett problem som säkert många har: socker. Jag älskar godis, eller hatälskar det kanske jag ska säga. Jag är medveten om att jag är sockerberoende, jag har försökt sluta många gånger, men så kommer jag till en dag då jag är trött, less eller bara helt enkelt jättesugen. Trots att ja tänker “jag borde inte.. eller jag ska inte..” så tar det över med “Men bara lite grann..”Jag är inte överviktig eller försöker gå ner i vikt på något sätt, men jag vill bli stark, både fysiskt och psykiskt. Och jag känner att jag är psykiskt svag när jag inte kan stå emot. Jag försöker så mycket, men inte tillräckligt. Jag är noga med frukost, äter rejält tex gröt, fil med sockerfri musli, ägg, smoothie etc, alltid mellanmål, ordenlig lunch. Men på eftermiddagen slår det alltid till trots att jag tycker att jag försökt äta ordenligt. Jag äter även mellanmål på eftermiddagen samt middag, jag tränar oftast innan middagen men om jag inte gör det så blir jag alltid sötsugen på kvällen, om jag har tränat så är jag inte lika sugen.

Annons

Snäll hjälp mig.. kom med tips, vad ska jag göra? Kanske någon mer läsare som känner igen sig i mig? Hur/vad gör ni?

Med vänlig hälsning en sockerberoende tjej.

SVAR: Hej fina du och tack snälla för din kommentar! Jag är helt säker på att det finns fler än du som har det här problemet. Nu vet inte jag exakt vad du äter eller hur mycket men är du säker på att portionerna är så stora som just din kropp behöver?

Om jag ska hålla mig mätt på en smoothie till frukost behöver jag ca 4-5 bananer, 250g mango, spirulina, spenat och pumpafrön. Äter jag gröt så blir det minst 2 dl torra gryn + toppat med minst 250g bär och vegansk mjölk till.

Tränar du mycket så behöver du mycket energi. Jag skulle säga att du ska testa äta ännu större portioner av bra mat både till frukost och lunch och se om det blir bättre.

Sedan skulle jag även rekommendera att kanske kolla upp balansen mellan vitaminer/mineraler. Brist på ex –> Krom kan skapa sötsug.

Sedan finns det något som heter Candida och är en överväxt av svamp i tarmarna. Har man det (vilket många människor har utan att veta om) så kan det skapas ett sötsug/problem med blodsockret. Tips för att bli av med det är att rensa ut med ex produkter som MSM och Chlorella.

Nu vet jag inget om dig så då är det svårt att ge tips men vill du läsa mer om Candida och se om du känner igen några av symptomen så hittar du ganska bra info här. På alla sidor står det att man ska utesluta kolhydrater och äta mer fett. För mig funkade inte det alls utan jag blev först av med det när jag började äta en vegansk kost på mer kolhydrater, mindre fett och protein. Sedan ta tillskott på MSM och Chlorella.

Det var lite tips från mig och om några av er som läser det här har grymma tips så kom med dem nedan? 🙂

 

 

 

 

14 kommentarer till “MINSKA DITT SÖTSUG”

 1. Hej fina ni. Det jag ialla fall märkt att gör mig extremt sötsugen, speciellt på eftermidagen, är ifall jag inte druckit tillräckligt med vatten. Kanske det hjälper? När man tränar dricker man oftast vatten då, men sen när man bara är hemma eller är ute på språng så glömmer man lätt det. Så mera vatten kan också hjälper!?
  Hundra kramar till er alla!

 2. Hej underbara Ida! När du lägger upp dina superinspirerande matdagböcker så ser vi ju att du tex tar en hel påse spenat eller ett helt paket fryst mango osv till EN smoothie! Nu menar inte jag att du äter ”för mycket” haha. Men jag tänker typ att jag
  1. Aldrig skulle ha plats för så mycket i kylen.
  2. Inte skulle ha tid att springa och handla nytt hela tiden.
  3. Är det inte jättedyrt? Nu tänker jag med mangon. Ett helt paket per dag?

  Hur gör du? Har du nåt system? Eller är det för att du ”bara” äter sånt (frukt och grönsaker) och därför kan proppa kylen med bara det?

 3. Hej Ida!
  Jag har varit vegan nu i någon månad nu och det är så bra! Både mår bättre, har mer energi och det känns bra i hjärtat att inte stödja djurplågeri etc.
  Men min fråga till dig är hur du gör när du äter borsta hos en kompis till exempel.
  Jag gjorde det igår och när de frågar den vanliga ”Är det något du är allergisk mot eller inte äter” så sa jag att jag var Vegan.
  Hon tyckte genast det var besvärligt och hon sa att hon inte visste vad hon skulle laga, jag gav tips och förslag på recept men hon ville inte det..
  Har du varit med om detta? Tar du med dig egen mat i så fall? Eller hur ska man reagera i dessa situationer?
  Kram!!

 4. Hej Ida!

  Jag skrev till dig för ett tag sen och fick svar på min kommentar gällande min svårighet att ge upp mjölkprodukter. Eftersom magen krävde det (har haft problem med trög mage och förstoppning) så har jag äntligen gjort det nu och magen har sakta men säkert börja komma igång igen (har även fått hjälp från annat håll med naturmedicin och liknande), men nu till min önskan: vill jättegärna ha mer recept från dig!! Eftersom jag har lyckats sluta med keso, kvarg och liknande (saknar det inte ens längre utan tycker det smakar lite rutten nu konstigt nog?) så vill jag jättegärna ha mer inspo på såser/dressingar/maträtter som är mjölkfria alt. youtube kanaler, bloggar som du brukar hämta inspo från!

  En annan fråga har jag också, äter soyayoghurt och soyakvarg ibland (tycker inte om havreyoghurt), men har hört att för mycket soya inte är bra? Antar att man talar om en rejäl mängd soya för att det ska bli farligt men varför skulle det inte vara bra? Något du vet om?

  Nu blev det här väldigt långt men hoppas jag får svar (igen). Du är en stor inspirationskälla!

  Kram, Sofie

 5. Hej hopp fina du! Skulle inte du kunna göra ett inlägg där vi läsare får skriva som små ”vänskapsannonser”? Tycker det är svårt att hitta likasinnade som en själv i den bekantskapskrets jag har… Hoppas att det finns fler som söker nya vänner här bland dina läsare! Tack på förhand, kram

 6. Hej underbara Ida!!!
  Jag undrar om man ska träna innan frukost eller efter på morgon? Vilket är bästa anser du? Vill gärna ha en förklaring till varför också så att jag förstår varför
  Kram

 7. Hej Ida!

  Jag har börjat tro att jag har Candida. Jag är trött, jag har ont i kroppen (mest ryggen), får jättelätt urinvägsinfektion, har haft svårt med munhälsan, gasig/uppsvälld mage, låg/ingen sexlust, moodswings from hell, min hy har blivit alldeles knottrig… Listan kan göras lång. Detta kan väl ha börjat för 3 månader sedan, allt kom i princip på samma gång.

  Jag tar väl hand om mig själv. Är noga med hyn, äter inte alls ofta någon skräpmat. Jag dricker jättemycket vatten och grönt te.

  Jag brukar tänka tillbaka på tiden då min kropp mådde bra. Nu mår jag så dåligt. Känner mig äcklig och ful och arg jämt. Det är som att ha PMS jämt + att kroppen inte fungerar ordentligt… Snälla Ida, kan du göra ett inlägg om Candida? Eller bara svara mig? Jag har förstått att du är väldigt kunnig när det gäller maghälsa. Tvekar på att tro på diverse andra hälsofolk/internetsidor/läkare som säger åt mig att sluta äta kolhydrater p.g.a att jag är vegeterian, så not gonna happen…

  Älskar din blogg <3
  KRAM

 8. Hej!
  Kan det räcka med att ta enbart Chlorella för att få i sig dagsbehovet av vitaminer och mineraler? Behöver få igång en trög uppblåst mage och få ordning på risiga naglar och bli piggare.
  Tack för bra tips för övrigt:)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar