Annons
Annons


MINERALBRIST?


Får ni i er tillräckligt med mineraler? Mineraler är naturliga grundämnen som behövs för att kroppen ska fungera och vi får i oss
mineraler genom kosten.  I dagsläget är det många som har mineralbrist och det beror dels på att maten vi äter idag har sämre kvalité än förr och innehåller inte lika mycket mineraler.

Annons

En annan orsak är också att vi stressar mycket vilket kan rubba mineralbalansen. Det är större chans att få mineralbrist om man tränar hårt, stressar, äter ensidigt eller försöker gå ner i vikt. Har man mineralbrist kan det visas i att man är trött, har blodbris, får kramper, man samlar på sig vätska eller sämre ämnesomsättning.

Att själv lista ut vilka mineralbrister man har är ganskasvårt och att ta enskilda mineraler kan ställa till det då om man tar för mycket av en mineral kan göra att man får brist av en annan och sedan behöver man en viss mängd av en mineral för att kroppen ska kunna ta upp en annan. Ja ni hänger med att det är ganska invecklat.

Jag har själv inte gjort något test på vilka mineraler jag har brist på och väljer därför att ta en Holistics multimineral varje dag för att få en jämn balans. Tar detta tillskott från Holistic som enbart använder sig av de mineraler som är mest lättupptagliga för kroppen och av bästa kvalité.

Do you get enough minerals? Minerals are natural elements needed to the body to function and we get it through the diet. many people have a lack of minerals and it´s because the food we eat today has wore quality and we stress more these days. There is more chance of getting mineral deficiencies if you training hard, stress a lot, eating unilaterally or trying to loose weight.  I eat multiminerals from Holistic everyday and these are the most easily absorbable minerals for the body and with best quality.

Multimineraler från Holistic hittar ni att beställa HÄR. // You can buy Multiminerals from Holistic HERE.

3 kommentarer till “MINERALBRIST?”

  1. Äter man glutenfritt bör man vara rätt så noga med att få i sig de näringsämnen man behöver, för nordiskt spanmål är mycket rikt på mineraler som inte nödvändigtvis finns i de glutenfria alternativen. Det är alltså inte ”sådär bara” att ersätta t.ex. råg, korn och havre med ris och potatis… Vad jag här vill säga att glutenfritt alltid inte är bättre än icke-glutenfritt. Visst, har man celiaki ska man utesluta gluten helt och upplever man att man annars bara inte må bra av gluten kan man i alla fall minska på mängden, men att förlita sig på nån enstaka artikel eller nån person som knappt pluggat näringslära, är inte riktigt idealiskt, enligt mig. Folk har verkligen dålig kunskap o livsmedel idag, då de ofta tror att ”den vanliga husmankosten” (tex. rågbröd och mjölk) är dålig för en medan special-hälsokost, råkost-och proteintillskott anses utgöra en stor del av idealkosten… That’s my opinion (och jo, min mamma är legitimerad näringsterapeut, vilket torde göra mina argument någorlunda trovärdiga). Tack och förlåt!

    1. Jag kan för lite men enligt en kollega som forskar så kan inte kroppen ta upp många av aminotillskotten då de är fel sammansatta. Det måste vara en perfekt blandning av aminosyror för att kroppen ska kunna ta till sig. Jag tror att många aminosyror på marknaden liksom många kosttillskott är skit och som att kasta pengarna i sjön då företagen enbart är ute efter att tjäna pengar på produkterna. Där av gillar jag Holistic då jag vet att det ligger kärlek och forskning bakom deras produkter och jag känner mig trygg.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar