Annons
Annons


MINA TANKAR OM JULEN!Bild från förra julen som var sista julen i mitt barndomshem. 

Godmorgon vänner! Idag tänkte jag vi skulle prata lite om jul. Ni vet nog att jag älskar julen och allt som har med den att göra. Började lyssna på julmusik i oktober och älskar att baka julgodis, se julfilmer osv. Men jag vet också att alla inte är lika peppade som jag och det tycker jag är viktigt att prata om.

Annons

Jag har en hel del vänner som tycker allt kring högtiden innebär mycket press och stress och får en klump i magen av att det alltid visas upp så himlaaa “jul-idylliska” bilder i sociala medier. Det ser liksom ut som alla har en perfekt jul med alla de där traditionella sakerna som “ska” finnas med. Jag tror egentligen långt ifrån alla firar en jul som är innehåller alla typiska traditioner och är helt glad och felfri, men jag tror att få visar upp eller pratar om det. Som hur de är irriterade på släkten efter någon timme, att julmaten blev ganska äcklig, att de helst vill gå in till sitt rum och se på serier och äta chips ifred och att de känner press hela dagen för att något ska bli ”misslyckat” och förstöra den här heliga dagen som bara kommer en gång om året.

Så, även om jag har en positiv bild av julen så vill jag säga till er som INTE har det att ni är långt ifrån ensamma om att tycka denna tid på året är rätt jobbig.  Ni ska också veta att man inte måste fira jul enligt alla traditioner med sin nära familj och att det är okej att göra som man själv vill. Det ÄR trots allt bara en vanlig dag. Sedan så kan jag säga att detta också kommer vara en mycket konstig jul för mig. Har alltid firat jul (förutom 1 år) i vårt barndomshem i Åmål. Mamma och pappa såldes huset i våras så kommer aldrig mer ha en jul där hemma vilket känns otroligt konstigt! I år ska vi till och med fira i Stockholm. Skönt fast ändå lite konstigt. Så de traditioner som jag haft i 30 år kommer nu att ändras så får se om min positiva inställning fortsätter eller ej.

Hur känner ni? Är ni som jag positiva till julen eller vill ni bara det ska vara över nu genast?

10 kommentarer till “MINA TANKAR OM JULEN!”

 1. Jag älskar julen, speciellt när jag började släppa på kraven och började fundera över vilka delar som jag faktiskt älskar med julen. Så nu lägger jag mer tid på dessa. Dessutom har du rätt i att julafton egentligen är vilken dag som helst och det blir aldrig helt perfekt.

  1. Precis, det där med att släppa kraven tror jag kan hjälpa såå mycket. Hoppas din jul blir fin (och kravlös) 🙂

 2. Jag känner exakt samma sak! Jul har blivit jättförvirrande. Förut har vi firat i fjällen i vår vinterstuga med hela familjen och alla gick all in! Det va snö, hur mkt mat som helst, största granen osv. Men mamma och pappa har separerats för ca 2-3 år sedan. Så nu firar mamma med mormor i Polen och resten av familjen i fjällen. Dessutom har jag varit sambo i två år nu. Så vet ej vem av alla tre grupper som jag ska fira med. Så rätt tråkigt har det blivit tyvärr.

 3. Förra året fick jag ingen jul alls, eller alltså vi gjorde det bästa av situationen men att ligga inlagd på sjukhuset är inte vad man önskar på julafton. Så i år tycker jag det ska bli så himla skönt och mysigt att få umgås med hela tjocka släkten och bara få vara!

 4. Hej Ida! Jag ska ut och resa i Asien om några månader och undrar om du har tips på hur jag kan förbereda magen för bakterier. Tror du att det fungerar att redan innan resan börja äta tex lactovitalis, eller har du några andra tips? 🙂

 5. Jag har en konstig ”tradition” att jobba faktiskt haha Jag till och med bad om att få jobba julafton dels för att jag då får vara med familjen hela julaftonskvällen och ofta på juldagen. Det är lite mysigt att sitta i kassan med tomteluvan på och önska mina kära kunder God Jul! Tills 2 min över 14 då jag bara vill halshugga alla som inte kan fatta att vi stänger nu haha
  Nej men ärligt talat, jag är som du Ida. Lyssnar på julmusik 2 månader i förväg, börjar klura på julklappar till familjen redan i september och det kliar i alla fingrar efter att få slänga upp julgranen! 😀 Jag tror att det är viktigt att göra sina egna traditioner så att det inte ska kännas så där jobbigt och stressande. Det är ju bara en själv som sätter pressen.
  Ha en fin dag Ida!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar