Annons
Annons


MINA BÄSTA TIPS FÖR EN GLAD MAGE


bday11

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Jag har en fråga! De är så att jag har fått magkatarr och måste äta snäll mat emot magen och undrar vad det finns för hälsosam mat som är snällare emot magen! Kram Älskar din blogg och din youtube kanal! 

Annons

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad kul att höra! Det beror lite på vad du är överkänslig mot och inte men jag kan ge dig några tips på saker som kan vara bra att undvika och några saker som funkar för mig och min mage.

Svårsmält: All rå mat som ex sallad, alla kålsorter, broccoli, morot, nötter, avokado, bönor mm. Gluten, rött kött och mjölk kan också vara väldig tufft för en känslig mage och även väldigt fet mat, kaffe, alkohol, jäst och sötningsmedel.

Lättsmält: Alla grönsaker som jag nämt ovan brukar funka mycket bättre om man tillagar den på något vis som ex. ångkokoa, ugnsbaka, koka eller wooka. Kål och bönor kan ändå vara lite jobbigt så testa dig fram. För mig funkar ex linser bättre än bönor. Att göra soppor och smoothies är också toppen då maten redan är nedbruten i små bitar och klar. Men känner du att du blir uppblåst av ex smoothie så kan det bero på att det är kall mat och då kanske en gröt passar dig bättre. Varm mat är alltid bättre för min mage när den är känslig.

Här kommer mina bästa tips för en känslig mage:
• Drick alltid varmt vatten och börja gärna dagen med 1 kopp varmt vatten med pressad citron i.
• Ta tillskott av goda magbakterier –> Lactovitalis och –> Spirulina eller –> chlorella. (Jag växlar mellan båda och de håller min mage igång).
• Ät alltid varm mat och gärna soppor och grytor.
• Drick –> Inflamino 1 gång om dagen. Det är ett proteinpulver gjort på risprotein och som även innehåller örter, aminosyror, vitaminer och mineraler som hjälper till att läka tarmen. jag är helt kär i detta. Undvik helst protein med vassle och sötningsmedel i.
• Har man en väldigt öm mage och stora problem kan det även vara bra att boosta med –> Glutamin som läker en läckande tarm, men då i kombination att man äter en bra kost som inte skadar tarmen.
• Inta 2 –> Cellenzym innan måltid. De hjälper till att bryta ner maten så man inte blir lika svullen efter måltid.

TIPS! Vi har ett paket som heter magpaketet på Welloteket där du hittar rabatterat pris på Lactovitalis, Glutamin och Cellenzym –> HÄR!

Att få ordning på sin mage är en av de viktigaste sakerna för välmåendet och hälsan och det går så ge inte upp utan ge det bara tid och testa dig fram. Kramis

 

10 kommentarer till “MINA BÄSTA TIPS FÖR EN GLAD MAGE”

 1. Hej!
  Jag ska köpa lactovitalis och såg att ni hade det på welloteket. Men är eran bruk mindre eller så för ni va så fruktansvärt billiga 🙂

 2. Hej bästa Ida! Älskar att gå in på din blogg när man kommer på något man undrar! Visst att jag kan googla, men hör mycket hellre dina kloka svar. Tack för att du tar dig tid att svara oss <3
  Jag undrar över det här med sötpotatis, alla äter sötpotatis. Jag ser ofta att du har sötpotatis i dina matdagböcker, men inte lika ofta vanlig potatis. Är sötpotatis "nyttigare" eller vad är grejen? 😉
  Kram!

 3. Det kan vara rätt stor skillnad på vad tarmar respektive magsäck upplever som snällt. Fråga gärna vårdpersonal för bästa svar. Magkatarr är syrapåverkan i magslemhinnan och ex feta råvaror brukar vara bra och funka för de flesta. Idas råd gäller främst tarmarna där detta tillstånd alltså inte påverkar i någon större utsträckning.

  Jag vill uppmana till stor försiktighet kring att svara på liknande frågor. Sjukdomstillstånd bör behandlas i första hand evidensbaserat (eftersom det är säkrast för patienten) även om kosttillskott och anpassad kost säkert kan vara väldigt positivt och ett bra tillskott.

  /läkare

 4. Hej Ida,

  Skulle vara jätte tacksam om du kunde svara på min fråga! Har jätte stora problem med min mage, den sväller upp jätte mycket efter nästan varje måltid och jag blir väldigt lätt uppblåst och illamående. En dietist har konstaterat att jag har IBS och satt mig på ett strikt kostprogram som heter FODMAP, jag märker ingen skillnad och mina problem återstår. Har du några tips på IBS-vänlig mat eller några bra recept? Det är ganska svårt att laga mat när jag ska undvika det ena o det andra. Eftersom att du själv haft det (tror du nämnde det någon gång) vore det super snällt om du kunde ge tips! Det kan vara vad som helst, bra varor att ha hemma, bra recept eller förslag på rätter för en varierad kost.

  Din blogg är så himla bra! Fortsätt som du gör :)))

  / Elsa

  1. Hej Elsa och jag kan bara säga att jag förstår vad du går igenom. Har spelat in en video om det här som kommer komma ut senare i veckan så håll koll! Kramis <3

 5. Hej tack så jätte mkt för ditt svar 😀 Grymt tack! Nu ska jag se till att beställa hem detta. Vad glad jag blir.
  Kram och tack fina du!

  Ha en fortsatt bra dag 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar