Annons
Annons


MINA BÄSTA CAFÉ- & RESTAURANGTIPS I STOCKHOLM!


Hej vänner! Jag får väldigt ofta frågan ifall jag kan tipsa om bra matställen i Stockholm med god, fräsch och veganvänlig mat. Självklart kan jag göra det. Här är några ställen jag verkligen gillar:

MAHALOHornsgatan och Odengatan
De har precis öppnat ett nytt ställe precis här vid mig, hurra! Det finns ett på söder också och jag älskar verkligen deras sallader. De har smoothiebowls också där man får välja storlek, bas och topping själv. Så himla bra!

Annons

HERMANS Fjällgatan 23
De har både lunch- och middagsbuffé som är 100% vegetarisk. Finns också en vegansk buffé och mycket fika som också är veganskt. Allt är ekologiskt och fräscht. Mysigt ställe med en uteservering som har galet fin utsikt.

KOLONIJungfrugatan 8
Restaurang som ligger inne på YogaYama. Hit går vi ofta för lunchmöte med Welloteket, det är lugn och skön stämning, väldigt god mat. Varje dag brukar de ha 3 varma rätter som är veganska, en soppa, en thali och en bowl. Jag älskar Thalin!

ECOIST – Sibyllegatan 31
Det här är en kombinerad butik och café där allt är ekologiskt! De brukar ha dagens gryta, råkostsallad, soppa, smörgås mm. Min favorit är dessa springrolls ovan. Brukar beställa dem + avokadomackor.

RADISSON BLU ROYAL PARKHagaparken
Detta ställe hörrni! Varje söndag har de en maaagisk vegansk brunch, har varit där flera gånger och blir aldrig besviken. De har verkligen allt på det buffébordet. På kvällarna har de en vegansk grillmeny också så det är ett perfekt ställe att gå till en härlig sommarkväll.

LETTRegeringsgatan 65
Ganska nyöppnat ställe där man tex kan plocka ihop sin egen sallad, köpa olika wraps, soppor och juicer. Allt känns väldigt fräscht och det går snabbt att beställa och få maten. Perfekt som lunchställe eller när man är på språng någonstans.

POM OCH FLORABondegatan och Odengatan
Finns också på två ställen i stan och deras meny är verkligen gryyym! Så många påhittiga och goda frukostalternativ, som Bountygröt och bananbröd med jordnötssmör nomnom. En hel del är veganskt och de serverar frukost hela dagen.  Bästa för de som vill äta frukostmat till alla måltider 🙂

IKKI SUSHI & BAR – Kunshallen Hötorget
Stans bästa och mest prisvärda sushi tycker jag man hittar uppe i Kunshallen på Ikki. Jag älskar deras rullar med avokado oh gurka. MUMS!

MATCHALATTE
Vill ni sedan ha en god matchalatte så hittar man nu det mera på alla Espressohouse och Waynes. Kan även tipsa om att de gör Ismatchalatte också. Perfekt nu på sommaren. God matchalatte hittar man även på Egoist, Pom & Flora, Gast och Mahalo.

Ja, det var några av de jag kunde komma på. Har ni andra tips så snälla kommentera, alltid roligt att hitta nya ställen! 🙂 

 

11 kommentarer till “MINA BÄSTA CAFÉ- & RESTAURANGTIPS I STOCKHOLM!”

  1. Bra att få en inblick i restaurangers menyinnehåll. Jag tänker, av någon anledningen, på filmen ”Små citroner gula”.

  2. Hej Ida! Lyssnade precis på eran podcast, här är ett
    Intressant blogginlägg om vegansk barnmat som kan vara värt att läsa.

  3. Måste rekommendera lunchen på Minh Mat på Odengatan 94 i Vasastan..dom har alltid ett veganskt alternativ..ooohh myy va gott!!

  4. Finns så mycket konstigt som jag aldrig ätit. Måste börja testa nya saker. Just nu äter jag enkel husmanskost som går fort att laga. 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar