Annons
Annons


MIN HISTORIA OM ALKOHOL


Idag tänkte jag berätta min historia och relation till alkohol.

När jag var yngre festade jag på som aldrig förr och hade så himla roligt. När jag flyttade till Stockholm blev det extra mycket fest då jag var singel och tyckte det var så kul att utforska ett nytt ställe och nya människor. Ni som följt mig länge vet att jag på den tiden tränade på elitnivå och gick och utbildade mig till proffsdansare på Balettakademien. Där var det stenhård träning 6-8 timmar om dagen måndag-lördag. På den tiden var jag 19-23 år och livet lekte och jag hade inga problem med att vara ute och festa till 05.00 på morgonen och sedan gå upp kl 07.00 för att träna eller jobba dagen efter. Nu i dagsläget så skulle jag ALDRIG orka med den livsstilen och har bättre kunskap om vad som händer med kroppen när den sovit för lite och fått i sig alkohol.

Annons

När jag gick i första klass på Balettakademien utvecklade jag en ätstörning och att vara ute och festa gjorde att smärtan från den försvann. Jag kunde slappna av och ha kul utan att tänka på hur jag såg ut eller vad jag fick och inte fick äta. Men det här gjorde att jag fick grov ångest varje söndag och även under veckorna och min ätstörning blev bara värre och värre. Jag började känna att situationen inte var hållbar. Jag gick i skolan och tränade 9-18 varje dag och efter skolan jobbade jag ofta extra. Sedan festade jag fredag och lördag varje helg + att jag även här jobbade extra och tog extra dansklasser. På detta så fick jag heller inte i mig den näring jag behövde och jag sov väldigt lite. Min kropp började säga ifrån och jag utvecklades inte i min dans, drog på mig skador och ännu mer ångest.

  

När jag hade tagit mig igenom halva årskurs två på Balettakademien så insåg jag att jag måste ta tag i situationen då mitt största mål och fokus var att utvecklas som dansare. Från en dag till en annan så beslutade jag mig för att sluta dricka och har sedan den dagen kanske druckit 3 gånger. På en väns möhippa och sedan på Alex och min 30års fest. Slutade alltså dricka när jag var 23 år. I min värd var det inte stort men OJ vad mycket skit jag fick ta från mina vänner. Det vi alla haft gemensam innan (fest) fanns nu inte kvar. Att gå med nykter ut i den åldern var heller inte särskilt poppis. Alla tyckte jag var löjlig och trodde att det berodde på min ätstörning att jag inte ville få i mig kalorier. Men eftersom jag är otroligt bestämd och blir sällan påverkad av grupptryck när jag är säker på min sak så bestämde jag mig för att enbart hålla fokus på dans och jobb och isolera mig från allt annat. Det funkade toppen då min utbildning och jobb ändå tog upp hela veckan.

Min ångest försvann, jag tog mig ur ätstörningen och jag utvecklades massor i min dans. Kan säga att det är ett av mina bästa beslut jag tagit att utesluta alkohol. Jag kallar mig inte nykterist för jag vill inte sätta några förbud. Får jag en stark lust för att dricka någon gång så kommer jag göra det och ha skitkul men det har ju bara hänt 3 gånger på 9 år så det sker ju inte alls ofta. Haha.

För mig är det inte svårt att hålla mig borta då jag inte tycker att det är gott över huvud taget. Sedan så är det inte bra för min kropp då det är en drog och ett gift. Varför ska jag stoppa i mig det? Varför ska folk ifrågasätta mig varför jag väljer att inte dricka? Det borde vara jag som ifrågasätter dem varför de väljer stoppa en drog och gift i deras kropp?

Förr var söndagar vidriga och så ångestfyllda. Nu älskar jag att studsa upp kl 07.00 en söndag och ta emot dagen utan huvudvärk och illamående. Hur känner ni? Dricker ni alkohol? Berätta nedan er relation till alkohol?

Har ni fler frågor till mig så ställ dem nedan så kan jag svara i ett separat inlägg.

22 kommentarer | Translate


Annons
Laddar