Annons
Annons


MÅSTE MAN FÅ TRÄNINGSVÄRK?


ben-rumpa-ovning-traning

Hej Ida! Jag har en fråga till dig. Måste en få träningsvärk efter att ha tränat? För jag tränar styrketräning några gånger i veckan ganska varierat men jag får väldigt väldigt sällan träningsvärk. Det kan kännas som om jag inte kan göra en enda till repetition av en övning för att mina muskler är så trötta men ändå får jag ingen träningsvärk. Är det så att jag bara inte får träningsvärk även fast mina muskler växer eller att jag ska träna på något annat sätt? Tack bästa Ida för en superbra blogg och Youtube 

Annons

SVAR: Hej fina du och tack snälla! Mycket bra fråga! Nej du behöver inte få träningsvärk för att få effekt av träningen. Vi alla är olika och får olika lätt träningsvärk.

Jag själv får träningsvärk om jag antingen gör någon rörlese i väldigt många repetitioner som jag inte gjort innan eller om jag ökar vikterna. Jag kan även få träningsvärk av löpning och träning med egen kroppsvikt om det var länge sedan jag utförde den typen av träning men oftast då blir jag bara lite stel. Fortsätter jag med samma typ av träning sedan så får jag inte träningsvärk även om jag är helt död efter ett cirkelpass eller löprunda men jag blir fortfarande starkare och snabbare. Den riktigt jobbiga grova träningsvärken får jag enbart om jag tränar med tunga vikter och fokuserar på en musklegrupp ordentligt under ett pass. Visst kan det vara skönt att få träningsvärk för det känns som ett kvitto på att man tagit i. I vissa fall kan det vara så men det behöver absolut inte vara det.

Flummigt svar men det finns inget generellt svar som gäller alla utan allt beror på hur din kropp reagerar. Så har du svårt att få träningsvärk hur hårt du än tränar så var inte orolig, du får resultat ändå då träningsvärk inte är något mått.

Kram Ida

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar