Annons
Annons


MÅSTE JAG GÅ NER I VIKT FÖR ATT BLI DANSARE?


Hej Ida! Jag är en tjej på 19 år, 175 cm och ca 80 kg. För att göra en lång historia kort så är min absolut största dröm att bli dansare. Jag har ca 3-4 olika dansklasser per kväll sön-tors. Jag skulle inte säga att jag är tjock för är väldigt stark och har bra fysik, men jag tillhör en av de dansarna som är lite större och bastanta.

Annons

Har fått höra att jag borde göra nåt åt min vikt om jag vill lyckas med dansen..Jag vill verkligen ha den där vältränade dansarkroppen på¨utisdan också, eftersom jag vill komma in på någon yrkesutbildning till hösten och tyvärr så når jag inte upp till det typiska kropps ”idealet” . Skulle verkligen behöva din hjälp på vad jag kan komplettera dansen med för slags träning för att kunna utvecklas så mycket som möjligt som dansare, men även exempel på vad jag kan äta för att gå ner i vikt och samtidigt kunna vara pigg och orka dansa?! Tror du tex att 16:8 dieten/fastan skulle kunna funka för mig? 
Fattar om det är svårt för dig att svara på detta bara såhär kanske men du kändes klockren iochmed att du själv är dansare och har koll på vad som krävs osv. Vill det här sååå gärna!
Skulle bli jätteglad om du kunde svara, tack på förhand!

SVAR: Hej Josefine! Kul att du brinner så för dansen. Du tränar väldigt mycket och jag skulle inte rekommendera en periodisk fasta till dig och jag skulle inte rekommendera någon diet över huvud taget förutom att äta bra mat utan halvfabrikat och snabba kolhydrater. Är du inte överviktig så ska du inte gå ner ett gram till bara för att göra någon annan nöjd och för att passa in. Den skolan jag utbildade mig på (Balettakademien i Stockholm) struntade fullständigt i hur stor eller liten man var utan huvudsaken är att man är en så bra och stark dansare som möjligt. Jag var en av de minsta i klassen och det var aldrig till min fördel. Många tror att dansaridealet fortfarande är att man ska vara en smal och slank ballerina men så är det inte! Vi tjejer ska kunna lyfta och göra lika tunga saker som killarna och då behöver man massssor med muskler och kött på benen!

Lägg allt ditt fokus på att bli en så stark och smidig dansare som möjligt. För det behövs hårt slit, sömn och massa mat för att bli en grym dansare!

Kör hårt, jag håller tummarna för dig!

Kram Ida

Bjuder på några bilder från sista terminen på Balettakademien med min klass ♥ Att utbilda sig till dansare kan jag lova er är inte någon dans på rosor utan det är ordagrant 3 års slit med blod, svett och tårar och stenhård träning 8 timmar om dagen måndag-lördag. Sista bilden är hela klassen på vår examensdag. Happytimez!

 

7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar