Annons
Annons


MÅSTE JAG ALLTID ÄTA NYTTIGT?


SVAR-PÅ-KOMMENTAR

I dessa tillfällen får jag det jobbigt… Du pratar ofta om nyttig mat etc. Men när man är borta eller liknande situationer där det kommer upp annan mat, vad gör man då? T.ex. åt du lasagnen som serverades till middag (står på skylten)? Om inte, vad gör du istället? Hur ofta ska jag hålla principen att äta nyttigt? Kan jag släppa det någon gång?

SVAR: Hej Sofie! Jag säger alltid till att jag är mjölk och glutenintollerant och jag har aldrig varit med på en restaurang att det inte går att lösa.

Annons

Äter man mjölk- och glutenfritt så blir de flesta alternativen oftast nyttiga.

På campet sa jag till på morgonen och då lagade de en specialgryta till mig med kyckling, curry och ris. Toppengott! På frukosten innehåller det mesta också gluten och mjölk men då väljer jag ägg som protein/fett källa och fyller en hel frukttallrik så jag får i mig kolhydrater som energi att surfa på. Det går alltid att lösa.

På restauranger är det bara att säga till att du måste ha gluten och mjölkfritt och de flesta restauranger har alternativ och har de inte det så säger de till kocken och han lagar någon special. Man känner sig tjatig ibland men det är bara att stå på sig. För mig är det inte värt att ha ont i magen en hel vecka bara för att jag inte vågar säga till. Men mår du inte dåligt av lite mjölk och gluten och inte har särskilda mål med din kost utan vill bara vara sund så behöver du inte vara så strikt. Ät 80% bra mat och 20% vad du vill, den regeln funkar för mig 🙂

Kram Ida

lapoint3

3 kommentarer till “MÅSTE JAG ALLTID ÄTA NYTTIGT?”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar