Annons
Annons


LYSSNA PÅ DIN KROPP!


Igår efter jobbet så tog jag en PowerWalk runt Djurgården. Så skönt att rensa huvudet efter en hel dag fylld med jobb. Under promenaden så träffade jag en underbart vacker häst som jag stannade och pratade med. Tillskillnad från människor så kändes det verkligen som att han lyssnade på mig…

Haha.

Hade egentligen tänkt att träna men mina underarmar är lite överansträngda efter all Pole dance och styrketräning denna våren och jag vill vara uppvilad inför min resa till LA så jag kan träna fullt ös där nere. Har verkligen blivit så mycket bättre på att lyssna på min kropp och jag känner hur den tackar mig för det! För några år sedan hade jag helt struntat i min överansträngda underarm och kört på med ett styrkepass. Min syn på träning då var mer hysteriskt och jag sket fullständigt i hur min kropp mådde!

Självklart ska man inte lyssna för mycket på den för då kan det ju bli att man lägger sig i soffan framför TVn varje dag haha. Men tränar man hårt flera gånger i veckan och brukar ha en positiv inställning till träning så är det viktigt att lyssna på kroppen. Känner man inte den poitiva känslan i kroppen när man är på väg till träningen så kan det vara läge att ta en eller flera vilodagar tills glädjen kommer tillbaka.

Annons

Hur gör ni? Lyssnar ni alltid på er kropp eller är ni bra på att ignorera den?

9 kommentarer till “LYSSNA PÅ DIN KROPP!”

  1. Jag är nog ganska bra på att känna efter om min kropp orkar träna eller om det behövs en vilodag, så det blir 1-2 vilodagar i veckan för mig. Ibland kan det kännas lite jobbigt att ta en vilodag.. men det är ju faktiskt jäkligt skönt att ta det lugnt ibland också 😉
    + att jag ofta är extra taggad på träningen efter en vilodag. Så jag ser på vilodagar som energiboost-dagar 🙂

    1. ja det känns jobbigt ibland och man blir galet rastlös men det gör kroppen gott och man kommer oftast tillbaka med massa energi 🙂

  2. Lyssnar kanske lite för mycket då jag tränar duktigt en vecka och tenderar till att lata mig nästa. Jag ska börja hos sjukgymnast och hoppas på att jag får motivationen tillbaka. Ryggen kräver underhåll varannan dag minst särskilt när man som jag knappt är 23 och har en rygg som en 60-70 åring.

  3. Jag tror jag har börjat lyssna lite FÖR mycket på min kropp och lätt stannar i soffan, men jag försöker komma igång igen hehe. Jag jobbar dock i matbutik så jag står, går och lyfter ändå MINST 5 timmar om dagen – så det är inte så farligt än så länge 😉

    1. haha ja det kan bli lätt så men bra att du då har ett aktivt jobb 🙂 Du får hänga med på mina utmaningar framöver 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar