Annons
Annons


LINS- OCH MOROTSSOPPA – RECEPT (VEGAN)


IMG_3581.JPGIMG_3582.JPGIMG_3583.JPG

Hej mina hjärtan! Här kommer ett recept på en galet god, vegansk och nyttig lins- och morotssoppa med gurkmeja. Så enkel att göra och så nyttig! Receptet är för en person (i alla fall för mig :)).

INGREDIENSER:
2 morötter
2 dl pumpa
0,75 dl kokade linser
3-4dl vatten
1/2-1tsk gurkmeja
1 grönsaksbuljong
1/2 pressad citron
färsk basilika
havssalt, peppar, nejlika

Annons

GÖR SÅ HÄR: Koka allt förutom citron i en kastrull i ca 12-15 min. Pressa sedan ner citron och mixa till en slät soppa. Servera med knäckebröd med hummus.

Kolla även:
Linsgryta
Linsfalefel
Glutenfri wrap med linsröra

(0)

13 kommentarer till “LINS- OCH MOROTSSOPPA – RECEPT (VEGAN)”

  1. Åh så mumsigt! Älskar verkligen soppa och gjorde faktiskt nästan detsamma igår, fast mest med bara morot och palsternacka, supergott! Ska prova med linser i, fast magen kan vägra ibland:) Blir verkligen inspirerad av din livsstil:) Ha en fortsatt fin dag och besök gärna min blogg för recept och inspo! /Sandra

    1. Men åh tack fina du och ja magen kan vara lite känslig men se till att skölja linserna ordentligt innan och börja med en liten mängd. Det känns som att magen tål mer och mer 🙂 Kramis

  2. Ett tips! Det finns fryst Ekologisk mango på Willys :) Kul med fler vloggar där du/ni testar olika produkter. Kanske ett utlåtade om max nya veganska/vegetariska/glutenfria sortiment.

    1. Men åh det måste jag kolla in! Jag har dock ingen Willys i närheten. Typsikt! Får leta! <3 Bra ide om max!

  3. Skulle vilja att welloteket sålde simris algs omega 3 tabletter samt renée voltaires matcha te och holistics blåbärsdryck 🙂

    1. Tack för önskemålen. Vi kommer få in Super Fruits Chia omega 3. Tycker du att Simris är bättre?

      1. Simris omega 3 är algolja dvs den omega 3 som gör att fiskolja är så bra. Basen i hela systemet så att säga. Kroppen tar bättre upp omega 3- fetterna från algolja.
        Tips till soppan. Ha i en matsked näringsjäst på slutet. Skapar en annan dimension på rätter (lite ostig smak) och man får som vegetarian och vegan lite extra B-vitaminer 🙂

  4. Tack för receptet 🙂 det ska jag testa någon gång! Här är ett recept på en enkel snabblagad sötpotatissoppa jag gör ofta, underbart god!

    3 sötpotatisar
    1 paket krossade tomater (ca 400ml)
    1 burk kokosmjölk (400ml)
    1 msk riven ingefära
    2-3 vitlöksklyftor
    2-3 dl vatten + mer beroende på önskad konsistens
    Kokosolja
    Salt
    Lite muskotnöt (frivilligt, testa dig fram)

    1. Fräs riven ingefära och pressad vitlök i kokosolja i en kastrull
    2. Tillsätt sötpotatis (skuren i bitar) krossade tomater och kokosmjölk och 2-3 dl vatten
    3. Koka upp, salta lite och låt sedan koka på svag/medelvärme tills sötpotatisen är mjuk (15-20 min)
    4. Ta av kastrullen från plattan, mixa soppan slät och tillsätt mer vatten om det behövs, beroende på vilken tjocklek du vill ha! Smaka av med mer salt om det behövs + muskotnöt. Servera:)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar