Annons
Annons


LÄRA MIG GILLA NYTTIG MAT?


question-answer

Hej Ida, detta rör inte inlägget men jag måste bara få veta, jag sitter med tårar i ögonen när jag skriver detta men jag måste få veta hur jag ändrar mina matvanor! jag är jätte kräsen när det gäller mat och äter bara sånt jag tkr är gott t.ex fläskfilé m pommes o bea, kebabtallrik osv, jag vill ändra mina matvanor och lära mig att äta riktig mat! Jag mår riktigt dåligt över att jag bara äter dålig mat.. vet inte heller hur jag ska börja tycka om annat? kram

Annons

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Vill först bara säga att du är inte ensam om problemet och det finns lösning. Ofta är det så att man gillar det man är van att äta och man kan lära sig tycka om saker. OJ så mycket saker jag lärt mig tycka om som jag typ fick kväljningar av i början. Exempel på några sådana är sushi, kaffe, risprotein, chlorella, avokado, oliver. Inte vet jag varför jag lärt mig gilla dem nu men det gar jag i alla fall. jag skulle rekommendera dig att smyga in lite i taget och inte börja ta bort allt. Bestäm dig att du ett mål om dagen ska äta bättre mat som du kanske gillar mindre. Ät så i några veckor innan du kanske ökar till 2 mål nyttig mat om dagen osv. Byt ut pommefriten mot kokt potatis, beasåsen mot en yoghurtsås, kebab mot kycling osv. Ta det succesivt och lär din kropp gilla annan mat. Lycka till finis! Kram, Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar