Annons
Annons


KYCKLINGGRYTA MED SPENAT & SOLTORKAD TOMAT – RECEP (gluten- & mjölkfri)


Igår lagade jag en så god, enkel, näringsrik middag som jag bara måste dela med mig av. Till råga på allt är den både gluten- och mjölkfri!

Ingredienser: 400g kycklingfile/lårkycklingfile, 250g hackad fryst babyspenat, 200ml havregrädde, ca 10st skivade soltorkade tomater, 1 riven morot, hackad färsk chili, 1/2 pressad citron, färsk vitlök, ingefära, 1 msk

Annons

kokosolja, havssalt, peppar.

Gör så här: Skär kycklingen i små bitar och stek på svag värme i kokosoljan i någon minut. Tillsätt hackad spenat och riven morot och stek några minuter till. Häll på havregrädden och krydda med önskad mängd riven ingefära, pressad vitlök, pressad citronsaft, chili, pressad vitlök, havssalt och peppar. Låt det puttra i några minuter och tillsätt skivad soltorkad tomat och låt det puttra i några minuter till tills kycklingen är klar.

Jag käkade min precis som den var, men kan nog även vara gott med råris, fullkornspasta eller quinoa till.

SMAKLIG MÅLTID! 🙂

(0)

3 kommentarer till “KYCKLINGGRYTA MED SPENAT & SOLTORKAD TOMAT – RECEP (gluten- & mjölkfri)”

  1. Hej Ida! Bra blogg och kul att du lagar glutenfritt:) Har själv celiaki. Jag vill bara uppmärksamma dig på att havregrädde har låg glutenhalt och kan inte ätas av alla glutenallergiker. En del kan bli lite lurade och tro att de kan äta det, när man benämner recept som ”Glutenfritt”. Bara en reflektion;) Ha det gott! Kram /Isabella

Visa alla kommentarer

Klicka här för att avbryta svar.

(Obligatorisk)



Annons



Laddar