Annons
Annons


KOSTEN EFTER BANANA ISLAND?


IMG_8222.JPG

Hej Ida! Jag drog till banan-ön ungefär samtidigt som dig, och det funkar bra för mig. Jag undrar dock hur du har tänkt hantera kosten när du kliver av detoxen? Då menar jag tiden närmast efter. Kram, J

Annons

SVAR: Hej fina du och vad kul att höra! 🙂 Måste faktiskt också säga att det har gått förvånansvärt bra och min mage har aldrig mått bättre. Satt precis och funderade på hur jag ska lägga upp det när jag går av banan-ön imorgon. Att göra en detox kan vara toppen men sedan är det så viktigt att kolla över sin livsstil efter. Går man från att ha ätit skit, in i en detox för att sedan direkt äta skit igen så har man gjort allt förgäves och kan lika gärna strunta i detoxen. Jag ska nog också idag börja göra en övergång och blanda in lite annan mat så kroppen inte får en chock från att gå från enbart banan till typ thaimat.

Jag kommer självklart fortsätta med vegansk kost och börja min dag med smoothies men dock inte bara bananer 😀 haha. Börjar bli lite trött på banansmaken nu efter dryga 100 bananer i rad så kommer köra olika frukter och grönt i mina smoothies. Men vad jag insett nu under detoxen är att jag nog ska lägga till ännu större mängd frukt och ännu mer kalorier. Jag har känt mig så pigg, glad och lätt på dessa stora smoothies jag gjort och att äta en större mängd mat på morgonen gör också att jag varje dag får gå på toa som man ska. If you know what I mean 😀 haha. Ska nog även försöka äta raw fram till middag flera gånger i veckan då jag verkligen känner mig pigg och lätt på det för att sedan äta en varm middag och kvällsmat. Men som sagt så funkar inte alltid planeringen då jag har mycket möten, events mm. som man måste anpassa sig till men ska göra så gott jag kan.

Sedan kommer jag att köra mer ”monomeal” (monomeal = en måltid men enbart 1 ingrediens) inbakade i mina dagar för jag känner veklingen hur bra det är för min mage att äta enbart en grej under måltid. Så det kommer säkert bli en och annan smoothie med enbart ex banan eller mango till frukost eller mellis. Hamnar jag i en dålig period med magen så kommer jag definitivt att köra någon dag med monomelas. Kanske inte 5 dagar i sträck men 1 eller 2 för att låta magen vila och rensa ut.

Hur kommer du göra? Kramis

8 kommentarer till “KOSTEN EFTER BANANA ISLAND?”

 1. Hej Ida! Vad intressant och spännande med banana island! Jag har också funderat på att testa, men funderar på musklerna – blir det muskeltapp om kroppen inte får i sig så mycket protein under dessa 5 dagar? Har du tränat något under detoxen? Tack för en grymt bra och inspirerande blogg! Kramar

 2. Hej Ida! En fråga angående dina dagar på bananön; har du tagit dina tillskott/vitaminer under detoxen eller skippat de också? (Tänker typ glutamin, MSM, B, D etc.), eller ”detoxar” du även från dessa? Superspännande att höra hur du mår i magen efter enbart banandagar, funderar på att köra samma grej men då testa i enbart tre dagar eller så till att börja med 🙂 kram!

 3. Hej Ida!
  Jag har en fråga, kan jag äta spirulina när jag äter p-piller? (tänkte på den utrensade effekten). Vill du så kan du gärna maila ditt svar till mig!

  Kram

 4. Hej Ida, jag hörde på radion idag när dom pratade om denna banan detox, dom pratade inte bra om den och sa att den var farlig eftersom man kunde få förstoppning. Är det något du vet om?

  1. Ja om man äter omogna bananer så kan man absolut det då omogna bananer kan ge matsmältningproblem. Därför är det väldigt viktigt att man äter mogna (= gula med bruna prickar). Jag upplevde allt annat än förstoppning om jag säger så 🙂 Magen funkade perfekt för mig 🙂

 5. Hej Ida, har du hört talas om Rawtill4 ”dieten”? Tror verkligen den skulle passa dina behov perfekt.

  Går ut på att man äter helt raw till klockan fyra för att sedan göra en ordentlig tillagad middag(självfallet vegansk). Dieten eller snarare livsstilen är skapad och framtagen av en känd australiensk youtuber vid namn Freelee the bananagirl som även arbetar hårt för att sprida det veganska budskapet och livsstilen. Man kanske inte tycker att hennes tillväga sätt är det bästa då hon kan framkomma som rätt hård i sina videos(kan dock behövas för att folk ska få upp ögonen för vilken påverkan deras matvanor har på hälsan, planeten och självfallet djuren), men denna kost/livsstil som hon har tagit fram verkar uppfylla det du nämner ovan. Har själv kört på detta under en period nu och den fungerar jätte bra för mig, så om du är intresserad så länkar jag en sida med lite info nedan. För övrigt så fortsätt med det du gör, du verkar vara en helt underbar genuin människa. Kram 🙂

  http://thebananagirl.com/raw-till-4-faqs.php

  1. Ja absolut har jag det. Följer Freelee dagligen och älskar hennes videos! Hon är hård men det behövs för att folk ska förstå. Jag tyckte i början att hon var knäpp i början men nu förstår man precis vad hon vill få fram och det är så viktigt! Tack fina du <3 <3 <3 Kramar

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar