Annons
Annons


KOST INNAN & EFTER TRÄNING


Många har undrat hur man ska äta innan och efter ett träningspass så här kommer lite tips.

Innan ett träningspass ser jag alltid till att ha fyllt på med mycket långsamma kolhydrater så jag orkar ta mig igenom träningspasset med 100% energi. Har jag inte käkat frukost, lunch eller middag ganska nyligen så brukar jag alltid slänga i mig tex. en rågsmörgås med kalkon och philadelphiaost eller naturellyoghurt med musli. Även om man ska gå ner i vikt är det viktigt att äta innan så du aktiverar förbränningen innan.


Efter ett tufft träningspass (inom 30 min) är det bra att få i sig ett ”återhämtningsmål” dvs. någon form av snabbakolhydrater och protein! Detta gör att musklerna återhämtar sig snabbare!


Annons

Tips på snabba kolhydrater:

• Frukt. (tex. banan, äpple, apelsin mm.)

• Torkad frukt. (tex. russin, aprikoser, banan mm.)

• Nyponsoppa.

• Vitt bröd.

• Juice.

• Yoghurt. (man ska undvika feta saker direkt efter träning så välj en sockrad lättyoghurt)

Tips på protein:

• Minikeso.

• Kesella (kvarg).

• Kyckling.

• Tonfisk.

• Proteinpulver.

Jag själv brukar alltid äta tex. skivad banan med keso och kanel, kesella med torkad frukt eller en frukt och en proteinshake till. man ska helst undvika feta produkter direkt efter eftersom bromsar återhämtningen.

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar