Annons
Annons


ETT LIV UTAN MJÖLK OCH GLUTEN


SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej! Jag tycker verkligen din blogg är sund och inspirerande! Och du verkar verkligen vara en bra person. Men jag blir ändå nyfiken på hur du kommit fram till denna livsstil och då menar jag framför allt kosten.

Annons

Som jag förstår det så äter du en helt gluten, laktos och sockerfri kost, men du är väl inte uppväxt med den livsstilen? Var det inte svårt att bryta dom gamla vanorna så extremt? Händer det inte att du blir sugen på en bit choklad nån kväll eller en bulle när du tar en fika med en kompis? Anledningen till att jag frågar detta är för att jag själv försöker hålla den här livstilen av den enkla anledningen att min kropp mår som bäst av det. Men jag är lite av en livsnjutare och genom att ta bort dom tre vita så tycker jag att man missar så fantastiskt många goda smaker. Det blir ganska så tråkigt att tex gå ut o äta. När jag läser din blogg så låter allt så självklart. Som att det aldrig finns några tvivel. Jag tycker verkligen att man ska göra allt för att vara hälsosam mot sig själv men samtidigt leva för dagen. Jag skriver inte om det klassiska godissuget utan om hur man ska kunna leva för dagen men samtidigt vara snäll mot sin kropp. Lite flummig fråga men jag undrar helt enkelt hur du tänker runt det här och hur du kommit hit vad gäller dit val av kost? Det kanske bara handlar om disciplin? Jag vill också skriva att jag tyvärrinte läst din blogg längre än några månader så om du skrivit om detta tidigare är jag ledsen att jag missat det detta är ingen kritik utan jag är bara intresserad av hur du tänker kring dettatack på förhand !

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar. Jättebra fråga som väldigt många frågar mig så dags att svara. Jag har absolut inte alltid ätit glutenfritt. Jag är uppväxt på formfranska, apelsinmarmelad, oboy, mjölk, pasta, pommes, nudlar och Kellogs frosties. Haha. Nej men det där var när jag var liten och väldigt kräsen med maten då jag i stort sett tyckte allt var ”äckligt” förutom det jag just nämne. Det gick över och jag började gilla mamma och farmors mat som var ren husmanskost på bra råvaror (ej halvfabrikat) men även mycket sallad. Vi har även alltid haft fullkornsprodukter hemma sedan det börjades säljas i matbutiker (när jag var liten fanns det knappt i butikerna). Jag har alltid haft ett intresse för bra mat då jag alltid varit aktiv och viktigt för mig att få i mig bra mat för prestation. Dock så åt jag godis, kakor, fika, mjölk och gluten. Godis, glass och fika slutade jag med för kanske 7 år sedan. Tyckte mitt godisätande gick till överdrift då jag åt godis och sött varje dag och var alltid sugen efter måltid. Jag bestämde mig för att sluta och har inte köpt en godisbit/bulle/kaka sedan dess och ångrar inte en sekund. Det enda jag blir sugen på i godisväg är mörk choklad och då äter jag det och då räcker det med en ruta så är jag supernöjd.

Mjölk och gluten har jag överkonsumerat grovt hela livet vilket de flesta svenskar gör då det är en stor del av vår ”normala kost”. Jag slutade med det för 1,5 år sedan då min zonterapeut bad mig sluta. Gluten var absolut inga problem men min älskade mjölk!!! Jag var så beroende av mjölk och dess mjölksocker så när hon sa till mig att sluta blev jag ledsen och livrädd. Men envis som jag är så bestämde jag mig för att sluta och det är absolut inget jag ångrar då jag mår så mycket bättre! När jag åt mjölkprodukter så kände jag mig alltid trött i kroppen, magen var öm, jag fick en dimma i huvudet under eftermiddagen och jag kunde inte se mina fötter på kvällen då magen vad som en ballong.

 I början var det jobbigt att vara utan mjölk men nu går det hur bra som helst och mjölk är inget jag saknar och att magen mår bättre är så mycket mer värt för mig än att äta mjölk. Ibland när man är ute och äter eller blir bortbjuden kan det vara svårt att undvika mjölk då det ofta finns i såser, ost mm men en liten skvätt någon gång i månaden funkar för min mage.

Självklart blir jag sötsugen ibland men då äter jag, från botten av mitt hjärta, mycket hellre frukt, bär, rawfood bars, mörk choklad eller bakar något gluten och mjölkfritt alternativ. De 3 vita är inget jag alls kämpar för att utesluta utan jag gör det faktiskt mer än gärna då det finns så mycket goda naturliga produkter som är godare. Jag tror bara man måste komma över den där första tröskeln så kommer det gå mycket lättare sedan. Testa vara utan, mjölk, gluten och socker i 3 mån och se hur det känns.

Lycka till! Kram Ida

.

Blir du sötsugen så testa baka denna rawfood tårta. Den är magisk!

raw food cake 1

26 kommentarer | Translate


Annons
Laddar