Annons
Annons


KONDITIONSTRÄNING & INTERVALLER


Svar på kommentar…

hej! jag undrar på vilket sätt man snabbast och bäst tränar upp konditionen på? antar att springa är bäst och i intervaller, men hur länge och snabb ska intervallerna vara? ska man springa en km och sen vila eller en halv och ska man växla mellan att gå och springa eller jogga och springa? hur länge bör man hålla på? hur långt bör man springa? skulle gärna vilja ha hjälp med det! jag dansar disco så måste få upp konditionen!

Annons

SVAR: Hej! Kondition är en färskvara och det gäller att verkligen hålla den uppdaterad under tävlingsperioderna. Att springa långdistans är inte det du som discodansare ska satsa på utan du behöver den mer ”explosiva konditionen” där man ger allt under 1-2 minuter. Att springa supersnabba intervaller skulle jag verkligen rekommendera.

Min favorit är att köra ett 5 minuters program på löpbandet då man ställer in löpbandet på en hög nivå så man måste kuta allt man har. Då kutar man i 20 sek, hoppar av och vilar 10 s och hoppar sedan på igen och kör 20 s, vilar 10s osv. i 5 min. Självklart är det bra om du även värmer upp med några minuters jogging innan detta. Jag brukar ibland köra detta intervallpass efter min styrketräning.(Detta går också bra att köra på cykeln)

Men med mina erfarenheter av gamal discodansare på hög nivå så är mitt bästa tips att köra sitt program om och om igen. Är man i de 3 högsta klasserna rekommenderar jag att köra sitt 1 minuts program 3 gånger i rad med några sekunders vila mellan omgångarna. Är man i brons-guld så kör i hela 2 minuter i sträck. Orkar man det så är det helt säkert att man sedan kommer kunna köra max på tävlingen i 1,5 min 😉

LYCKA TILL! Kram Ida

Kommentera | Translate


Annons
Laddar