Annons
Annons


KOMMER JAG GÅ NER I VIKT TILL BEACH 2017?


miami eden roc

Vill ni ha tips på recept så hittar ni mina HÄR!

FRÅGA: Om jag har ett BMR på 1400 kcal och äter för 1500 kcal per dag samtidigt som jag kör cirkelpass 4 ggr/vecka. Tror du att det kan vara lagom för att gå ner i vikt? Jag vill så gärna gå ner 5 kg tills det är dags för bikinin igen.

Annons

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag tar upp denna frågan då det är en av de vanligaste frågorna jag får både på bloggen och i mailen. Det är omöjligt för mig att svara på om man går ner eller får resultat då allt beror på vad du äter, hur du tränar och vad du har för utgångspunkt. Många som mailar har inte en övervikt men vill ändå gå ner och det gör mig ledsen. Det är helt ok att ha ett viktmål och har man en övervikt som man inte trivs med är det möjligt och kan gynna hälsan. Men har man en normalvikt så kommer man antagligen inte gå ner 5 kg och det är antagligen inte hälsosamt heller.

Jag tycker att det låter som ett väldigt lågt kaloriintag till den träningsmängden och jag förespråkar inte att man ska räkna kalorier. Min rekommendation är att du håller dig till bra hälsosam kost som består av mycket frukt, grönsaker, rotfrukter, frön, nötter, fullkorn, gryn och baljväxter. Ät regelbundet och tills du är mätt av den bra maten så du inte faller dit för sötsaker. Fortsätt träna som du gör och vardagsmotionera. Då kommer du att få en hälsosam kropp utan att stressa över kalorier eller att skada kroppen. Sedan låt det ta den tid det tar och stressa inget för det är oftast inte hållbart.

Det som jag skriver ovan kanske låter löjligt och mesigt men jag lovar er att det är sant. Visst kan man köpa ett kostschema eller boka en PT som sätter en på en svältdiet och ett sjukt träningsprogram och gå ner 10 kg på 5 veckor men hur hållbart är det i längden?

Till alla er som vill gå ner så är mina rekommendationer alltid att hitta en hälsosam kosthållning som är hållbar och låta det ta längre tid. Att gå ner i vikt snabbt inför festen eller inför beachen klingar inte bra i mina öron. Börja jobba på självkänslan och lägg upp en plan över en hållbar kosthållning som ger dig en stark, frisk och hälsosam kropp för resten av livet.

Känner ni att ni under en längre tid (6-12mån) ätit bra och motionerat men inte får något resultat. Då rekommenderar jag att kolla över stressnivån i livet då den kan ställa till obalanser som gör att man inte kan gå ner i vikt. Ett annat tips är också att kolla upp hur hormonbalansen ser ut då den också kan sätta käppar i hjulet.

Har ni frågor på det så ställ dem nedan? 🙂

16 kommentarer | Translate


Annons
Laddar