Annons
Annons


KAN JAG ÄTA BRÖD?


Svar på kommentar…

Hej Ida!
Jag har precis börjat experimentera med att äta nyttigare genom att äta mycket mindre kolhydrater. Kruxet är den att min diet brukar vanligtvis bestå utav väldigt mycket kolhydrater som fullkornsbröd mm. När jag går hungrig in i köket och letar efter mellanmål så förstår jag inte alls vad jag ska äta! Jag förstår att man ska undvika kolhydrater i form av sötsaker men är det verkligen så illa att ta sig en macka med nyttigt pålägg? Att äta nötter är inte ett alternativ eftersom familjen tyvärr består av allergiker.

Annons

Fortsätt med din underbara blogg!

Kram Ida <3

SVAR: Härligt att höra att du dragit ner på kolhydraterna. Det kan vara lite svårt i början att komma på vad man ska ersätta mellanmålsmackorna, frukten, barsen och tallriken med fil och musli med. Men det är faktiskt inte så svårt. Ägg är det mest näringsrika livsmedlet som finns och är ett perfekt mellanmål kokt som stekt. Lite kvarg eller turkisk yoghurt med tex bär, kokosflingor eller frön är också ett bra mellanmål. Jag brukar ibland synda och hälla i lite funlight (smaken jordgubb vattenmelon är supergod). Nyss åt jag tex några mozarellabollar inlindade med parmaskinka, supergott som mellanmål. Det finns också LCHF-bröd som man kan baka och som är jätte gott och innehåller knappt några kolhydrater. Dock innehåller det nötter, men det går säkert att byta ut mot något annat.

Ska du ner i vikt så skulle jag undvika bröd men är du normalviktig, frisk och mår bra så är det absolut inget fel på att ta sig en fullkornsmacka. Som sagt så beror det hel och hållet på vad du har för mål med kost och träning? Vill du ha ett nyttigare alternativ till bröd så ta rågknäckebröd eller finn crisp till mellanmål eller välj ett surdegsbröd på råg.

Lycka till Kram Ida

4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar