Annons
Annons


KAN ALLA GÅ NER I VIKT?


question-answer

Hej Ida! Jag har en fråga jag har funderat på länge. Det är ju allmänt känt att det finns vissa människor som, utan att vara sjuka, inte kan gå upp i vikt. Eller de kan väl men det krävs jättemycket. Min pojkvän är så. Han har alltid ätit som en häst och under perioder också druckit gainers, rör inte på sig sådär jättemycket, men går inte upp ett gram.

Annons

Dock undrar jag varför det inte är åt andra hållet också?? Alltså att det finns tjocka som, utan att vara sjuka, inte kan gå ner i vikt? För det finns det väl inte? Alla som är tjocka som äter färre kalorier och bara nyttigt, samt tränar regelbundet och hårt går ju ner i vikt? Sen att vissa inte orkar hålla diciplinen är ju en helt annan sak…

Vad tror du? Vet du hur det funkar?

SVAR: Hej och tack för mycket bra frågor. Det här är frågor jag inte har några direkta svar på utan jag kommer bara skriva vad jag tror. I många fall handlar det absolut om att man kanske inte har kunskap eller disciplin att träna och äta hälsosamt och många vill gärna skylla på andra saker. Men har man verkligen försökt en längre tid och kört med regelbunden träning och bra kost så skulle jag undersöka sköldkörteln och hormonerna i kroppen. Ofta handlar det om en obalns i kroppen som måste komma i balans för att ämensomsättning, nedbrytning av mat mm ska fungera som det ska. Kolla över om du man äter något som du kanske är överkänslig mot? Stressar du för mycket? Sover du dåligt? Fungerar din mage som den ska? Hur ser din hud ut? Har du ont i leder? Problem med huvudvärk? Ovanligt trött? Alla de här sakerna kan vara tecken på att din kropp kan vara i obalans och obalansen/obalanserna kan göra att du kan ha svårt att gå upp eller ner i vikt.

Att komma i ordning med obalanser är lättare sagt än gjort men det går. Jag skulle börja med att göra en hårmineralanalys och ett salivtest på hormonerna för att få en översikt på hur allt ligger till i kroppen och sedan fortsätta där från. Båda testerna går att beställa via nätet och det är bara att googla upp dem. Så mitt svar är att har man svårt att gå ner i vikt så tror jag det beror på en obalans i kroppen som måste fixas till.

Kramis

//English: Question/answer in swedish.

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar