Annons
Annons


KALORIER, KOLHYDRATER & NÄRIGSINNEHÅLL


IMG_7772.JPG

Älskar att äta smoothie bowl toppat med musli. Perfekt till frukost och mellis.

Hej Ida! Är alla dina recept nyttiga? Och vet du hur mycket kalorier eller kolhydrater du brukar ha i dina olika maträtter? Och om du har möjlighten skulle du kunna skriva näringsinnehåll?

Annons

SVAR: Hej Ellen! Jag tycker att mina recept består av bra mat och är nyttiga i alla fall för mig. Sedan brukar människor ha olika uppfattningar om nyttighet.

Jag brukar äta mat innehållande mycket kolhydrater men jag mäter aldrig mitt kaloriinnehåll. Dock brukar jag äta mycket och gillar att få i mig 500-1000kcal/måltid. Men kaloriinnehållet blir högt eftersom jag äter stora portioner så vill man ha lägre är det ju bara att äta mindre. Kaloriinnehåll är egentligen inte det viktiga för mig utan jag fokuserar istället på bra mat och sådan mat som jag vet att min mage mår bra av. För många kanske ex. vitt ris anses som jätteonyttigt medan det för mig är superbra då jag får bra energi, blir mätt och är snällt mot min mage. För många andra kanske en raw sallad toppat med nötter innebär samma medan det för mig skulle bli kaos i magen.

Jag kommer inte skriva ut näringsinnehåll mm på mina recept i bloggen då jag tycker det signalerar fel budskap och kan sätta griller i huvudet på er som läser. Som sagt tycker inte man ska hålla fokus på kalorier utan mer på näring och äta med gott samvete det man väljer att äta 🙂

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar