Annons
Annons


KAFFE I MITT HJÄRTA


Alla människor har sina olika laster/beroenden. Även jag har 2 stycken! Det ena är Försvarets hudsalva och det andra är mitt älskade kaffe.

Nu är det inte så att jag dricker tonvis med kaffe på en dag, utan det räcker med 1-2 koppar om dagen. Många säger att det inte är bra men i lagom mängd tror jag bara att det är positivt!

Annons

Hittade denna fakta på paulun.se som jag gillade:

”Eftersom kaffe höjer dopaminet och gör oss piggare mår vi bra av det. Förvisso kan man resonera kring att det är ett onaturligt välmående som uppnås med syntetiska medel, men eftersom en så stor majoritet av både vuxna, ungdomar och barn konsumerar koffein är ett visst intag i stort sett normen. Forskning har visat att de som dricker kaffe regelbundet uppger att de mår bättre än de som inte gör det. Forskning har t o m kunnat visa att kaffedrickare löper lägre risk för att drabbas av depressioner och har lägre incidens självmord. Eftersom man blir piggare av koffeinet har också det en upplyftande effekt och kan göra både träningspass och andra aktiviteter lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer ”förbränningen” vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken. En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det.”

Jag har bestämt mig för att jag gillar mitt kaffeberoende och tänker inte sluta för ens någon har bevisat att det verkligen inte är bra med 1-2 koppar om dagen!

Har ni några laster/beroenden?


4 kommentarer | Translate


Annons
Laddar