Annons
Annons


JUICE DETOX


Har läst Renée Voltairs bok ”Juice Power and Detox”. Blev så sjukt sugen på juice när jag läste alla recept att jag kände att jag var tvungen att testa en dag av denna detox. Sedan gillar jag att testa olika dieter och kosthållningar för att skaffa mig riktig erfarenhet av dem så jag vet vad jag kan rekommendera och inte rekommendera.

Annons

Här kommer min recension av Juice detox…

Varför? Vid juicedetox betyder det att man endast dricker färskpressade grönsaks- och fruktjuicer hela dagen. Det ska vara bra för att rensa ut och sätta igång en naturlig avgiftningsprocess. Man kan välja att göra detoxen 1-7 dagar och det här är något man kan göra någon gång om året när man känner för en rensning.

Juicerna? Jag har en juicepress hemma så jag pressade juice själv och under min shoppingrunda så köpte jag en i en juicebar. Enligt Renée så är inte färskpressad juice från butik alls lika bra och närimgsrik, så det är egenpressad eller en riktig juicebar som gäller. Den här detoxen är inte gratis utan blir ganska kostsam. Varje juice gick på ungeför 70kr och i den riktiga detoxen så ska man dricka 6 sådana om dagen vilket blir ca 420kr/dagen.

Hur såg mitt kostschema ut? 

8.00 Frukost: Den här detoxen var inte riktigt planerad så hade inga juice ingredienser så här fuskade jag och käkade gröt.

10.00 Mellis: Dagens första juice på apelsin, äpple, citron, ingefära och kanel. (5dl)

12.00 Lunch: Acai, banan, björnbär, vetegräs, äpple. (5dl)

15.00 Mellis: Rödbeta, morot, ingefära, äpple, gurka. (5dl)

18.00 Middag: Citron, päron, vetegräs. (5dl)

21.00 Kvällsmat: Nu pallade jag inte mer juice utan var tvungen att få i mig protein så tog naturellt protein smoothie med mandelmjölk + 2 msk kokosolja.

Som ni ser så ”fuskade” jag en hel del, men min kropp skrek verkligen efter protein så jag var tvungen att ge den det. Sedan måste jag också tillägga att jag vaknade kl 02.30 och var akut vrålhungrig så gick upp och käkade en festmåltid på avokado med rökt skinka + 1 proteinshake. Haha har aldrig smakat så gott med mat!

.

Min favorit juice var förmiddagsdrinken som jag gjorde på 2 apelsiner, 1 äpple, 1,5 citron, 2 cm ingefära och lite kanel.

Vad tyckte jag? Att gå på strikt juice detox är inte min grej! Egentligen så ska man förbereda sig i 3 dagar innan vilket jag inte gjorde. Det var nog inte optimalt att jag körde ett träningspass kvällen innan då min kropp och muskler skrek efter protein hela dagen och i juicen är det ju knappt något protein alls. Jag körde ingen träning under dagen utan strosade bara omkring i lugn takt på stan och jag kände jag mig matt och orkeslös.  Så skulle rekommendera att bara vila och ta det lugnt om man testar denna detox. Lugn promenad och yoga funkar.

Rekommenderar jag denna detox? Det fanns 2 positiva saker med denna detox och det första är att det var lätt och gott att dricka juice istället för mat och att magen höll sig lugn och fin hela dagen. Men det är inget för någon som ska hålla sig aktiv då man har väldigt lite energi. Jag skulle aldrig palla av att köra den här i mer än 1 dag om jag inte skulle vara inlåst på ett yogaspa utan lukten av god härlig mat 😀 Haha.

Dock så gillar jag färskpressad juice och känner att min kropp och mage mår bra av det så istället för att köra en hel dag/vecka detox kommer jag försöka lägga in mer färskpressad grönsaks- och fruktjuice som mellanmål i mitt vanliga kostschema.

5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar