Annons
Annons


JAG VILL SE UT SOM EN FITNESSMODELL


3353848

Bild lånad från getyourfittogether.org

”En fråga som jag aldrig sätt dig besvara på bloggen! Så här kommer den; jag är en tjej som vill se ut som en fitnessmodell. Jag vill verkligen lägga på mig mer muskler och samtidigt ha en låg fettprocent. Jag tränar sedan flera år tillbaka varje dag. Just nu kör jag ett 4-splitsprogram. Mest tunga basövningar, tar ca i marklyft (85kg), knäböj (90kg, bänkpress (40kg). Jobbar mest med låga repetionsantal, 6 reps o sedan övningar för pump med ca 10 reps. 2 gånger i veckan kör jag cardio (intervaller). Vardagsmotionerar genom powerwalks o yoga. Väger ca 62 kg är 170 lång. Min kost i dagsläget:
Frukost: 1 avokado och 2 ägg
Lunch: 200 gram kyckling, massor med sallad och grönsaker, 2 msk hampafrön o olivolja.
Mellanmål: 200 gram kvarg med bär
Efter träning: Hollistics vassleprotein
Middag: 200 gram lax & rostade rotfrukter (morötter & palsternacka)

Annons

Vore så tacksam för hjälp! Jag känner att jag har väl en del muskler men för mycket fett på kroppen…”

SVAR: Hej fina du och tack för din fråga! Nej du har rätt jag har aldrig besvarat den och det är lite för att jag tycker inte att man ska sträva efter att se ut som en fitnessmodell då det många gånger kan vara skadligt för kroppen. Det jag vill att du ska vara medveten om är att fitnessmodeller ofta bara ser ut, som du vill se ut, när det är dags för tävling och efter det så ser de som jag har träffat ut som helt vanliga människor med en hälsosam fetthalt. Det är det som kan bli så skevt då de här fitnessmodellerna ofta bara visar upp foton på när de är riktigt rippade och i form.

Nu har inte jag sett dig och har ingen aning om din nuvarande fettprocent men är det så att du kanske redan har en ganska låg fettprocent och det är därför din kropp stannat där? För tränar du varje dag och äter så lite som du gör så borde kroppen göra sig av med fett. Eller är det så att du är övertränad? Fungerar din mage som den ska? Äter du saker som du kanske är överkänslig mot? Tränar du för enformigt? Du kanske måste chocka din kropp med både träning och kost?

Det är väldigt svårt att ge dig råd då jag skulle vilja veta mer om dig och se exakt vad du tränar. Men skulle jag få ge dig ett råd så skulle jag dra ner på träningen och ta minst 1 och helst 2 vilodagar i veckan och lägga till mer långsamma kolhydrater i maten för det känns som din kropp kanske ställer in sig på sparläge med så lite energi. Sedan skulle jag också starkt avråda från att sträva efter att se ut som en fitnessmodell då det i många fall varken är bra fysiskt eller psykiskt tillslut och lätt att man hamnar i osunda tankar kring kost och träning.

Lite flummiga svar men hoppas du fick lite hjälp. Kramar, Ida

 

20 kommentarer | Translate


Annons
Laddar