Annons
Annons


JAG HAR SATT IN TANDSTÄLLNING!


IMG_7060.JPG

Kan ni se den?

Mina älsklingar jag tror jag har glömt att berätta en sak… jag har satt in tandställning! Jag kommer att ha det både uppe och nere men har bara satt in där nere än så länge. Det är en fast tandställning (räls) som sitter utanpå och är vit där nere och där uppe kommer den sitta innanför. Även om jag är lite öm så är jag sjukt taggad!

Annons

Har frågat tandläkaren typ hela mitt liv om jag kan få tandställning men har aldrig fått det tyvärr så tog tag i det själv nu. Funderade först på att sätta in en tandställning som var helt genomskinlig Invisalign som skenor som man kan ta in och ur och som ej syns, men tyvärr hade jag alldeles för trångt i underkäken för den så fick bli fast tandställning. Men vill man ha en tandställning som ej syns så tycker jag verklige man ska kolla in den!

Känns konstigt just nu och har varit väldigt öm i 2 dagar och har bara kunnat äta smoothies och soppa men nu börjar det lägga sig. Vad jag har hört så kan det gå ganska snabbt att se resultat? SÅÅÅ taggad och kan inte föreställa mig själv med raka tänder alltså. Någon av er som har eller ska få tandställning? kan ni inte komma med era bästa tips och råd till mig som är nybörjare på det här?

Vill ni se hur jag ser ut och hur det gick till när jag satte in den så vloggade jag om det som ni kan se HÄR 🙂

20 kommentarer till “JAG HAR SATT IN TANDSTÄLLNING!”

 1. Åh jag hade tandställning när jag var i tonåren, så fina tänderna blir efteråt!! Det kommer att bli supersnyggt efteråt ska du se, det är värt ömheten men jag måste säga att du redan hade fina tänder!

 2. Jag hade tanställning när jag va 21-23 år, alltså 12-13 år sen. ?
  Det jag kan säga är att har du en tråd så kan de bli vassa kanter längst bak, så se till att ha vaxbitar till hands (man får av tandläkaren) för de gör för jäkla ont när de sticker in där bak i kinden. Se till att de knippsar av dem ordentligt.
  Resultat ser man fort!

  1. Ja jag vet det skaver enormt men jag har fått vax 🙂 Åååå vad pepp jag blir nu när du säger att man ser resultat fort!! 🙂

  1. Haha nej man kan ha de när som bara att man får betala för det när man är över en viss ålder tyvärr. <3

 3. Tandställning är något jag alltid velat men enligt tandläkaren har jag inte tillräckligt snea tänder för att få det gratis… Funderar på att göra osynlig.. Kan du inte skriva vad det kostar ungefär??
  Kram!

 4. Hej idaaa! Jag äter nyttigt varje dag i veckan men på helgen känner jag ändå att jag vill ha nått gott men som ändå är nyttigt. Vad tycker du om Lohilo proteinglass? Är det nyttigt, eller aa nyttigare än ex godis och sånt eller är det bullshit? ? vad brukar du äta när du är sugen på något? :))
  Bästa idaaa tack så mycket för din blogg (och din och Viktors sjukt grymma podd!!) ❤️❤️

 5. Jag kommer inte ihåg exakt, men på ett UNGEFÄR så hade jag…
  Övre tänder 2 år och sedan ca ett halvår extra på nedre raden.
  Så räkna med 1-3 år kanske? beror väl helt enkelt på hur ens tänder ser ut och så 🙂

  Är så sjukt nöjd att jag haft tandställning. Hade huggtänder i nedre raden och på övre raden liksom en av framtänderna bara stack liksom ut… inte så värst nice 😉

  Hoppas du blir nöjd med resultatet sedan! 🙂

 6. Helt klart det bästa jag har gjort i mitt liv! Jag drog ut 4 tänder på 4 veckor vilket inte var alldeles för kul, men jag skulle lätt göra om det nu när jag vet hur resultatet blev 😉 Lycka till fina du! <3

 7. Jag har haft tandställning. Mina tänder växte ganska trångt vilket ledde till att några tänder gled inåt eller pekade mer utåt. Jag hade rälsen på utsidan i knappt 10 månader. Först spände de åt så att alla tänder skulle sära på sig för att kunna göra utrymme åt de tänder som var ”klämda”. Sedan kunde tandläkaren spänna åt på ett sätt så att de sneda tänderna blev raka.

  I början fick jag enorma blåsor på läppen där rälsen skavde, men det gick att lindra med någon slags salva.

  Är så glad över att jag sa ja när tandläkaren föreslog att jag skulle skaffa tandställning. Blev supernöjd efteråt!
  Lycka till! 😀

 8. Jag hörde talas om Invisalign förra veckan och är själv sugen på att kolla upp pris, om det skulle fungera på mig, osv. Lycka till Ida! 🙂

 9. Gud va spännande, blir kul att se förändringen! Jag hade räls i överkäken i gymnasiet (1år) och fick också bekosta min själv för det var bara estetisk snea. Men det är det bästa jag gjort, hade jättedåligt självförtroende för mina tänder innan och visade dem aldrig men nu ler jag hela tiden?

 10. Gud vad du är peppande! Jag är 23 och ska få tandställning i underkäken för att de är för trångt..
  Men har värsta ångesten över de tyvärr, för kommer ha en vanlig, men håller på att ångra mig, din syns ju verkligen inte alls 🙂 så snyggt!

  1. Men ååå nej ingen ångest! Var beredd på att det kommer kännas jobbigt de första dagarna. Jag ville inget annat än att ta ut den först men nu känns det knapp och jag kan redan se lite skillnad. En positiv grej är också att läpparna ser större ut då de får stöd av tandställningen 🙂 Tack finis <3

 11. Hej Ida,
  Det var jag som gjorde din tandställning på insidan…
  Hoppas du blir lika nöjd som alla våra andra patienter…
  Grattis till fin blogg……

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar