Annons
Annons


JAG ÄR OJÄMNT STARK, HUR SKA JAG TRÄNA?


svar på kommentar

Hej fina Ida!
Tycker du har så bra blogg med en bra blandning av träningstips, recept och privatliv. Det som jag skulle vilja ha mer av är tips på övningar, gärna med fria vikter!!!
Jag skriver denna kommentar med största syfte att ställa denna fråga; om man är ojämnt stark, hur ska man träna då? T ex, min vänstra triceps är starkare än min högra, ska jag köra samma vikt på båda eller ha mer på den vänstra? Det känns som att jag tränar fel om jag har samma vikt pga bygger som jag förstått det uthålliga muskler på den vänstra då och “biffigare” på den högra. Snälla svara!
Plus, röstade på dig i veckorevyns bloggtävling. Heja dig! Kram

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar och din röst. Det betyder väldigt mycket för mig att få den 🙂 <3

Jag ska försöka tipsa om fler övningar. Oftast så gör jag alla övningstips på video på min youtubekanal som du kan följa HÄR. Där ligger massa hela träningsprogram och övningar.

Angående att du är ojämnt start så är det superbra att du är medveten om det och att du kör med just fria vikter och gärna ensidesövningar.

Ex 1. din ena biceps är starkare än den andra så istället för att göra bicepscurl med skivstång så kör med hantlar. Anpassa vikten efter din svaga sida så du jobbar upp styrkan där till samma nivå som den starka.

Ex. 2 Ditt högra ben är starkare än ditt vänstra både bak och fram. Istället för att enbart köra squats så gör olika sorters utfall och enbensknäböj och ha även här samma vikt. Här kan också maskinerna komma till sin fördel då det är superbra att tex. köra benspark och bencurl med 1 ben i taget. I de här övningarna märker man verkligen om man är ojämnt stark.

Lycka till med träningen!

Kram Ida

English: Question: Im unequally strong, how should I train to smooth it out?

Answer: It´s very good that you are awere of it and to use one side exercises is very good.

Ex. 1: One of your biceps is stronger then the other. Instead of doing biceps curls with a barbell, use dumbbells. Adjust your weights to your weak side.

Ex. 2: Your right side is tronger then the left both on the front and back side. Instead of squats do all kinds of lunges and one leg squats. You can also use the machines and då leg kick and leg curl but with one leg at the time. It´s very good to even out your strength. 

Good Luck! Love, Ida

Bulgariska utfall är en av mina favoriter av utfall. // Bulgarian split squats is one of my favorite exercises.

IMG_7419-0.JPG

Annons

 

11 kommentarer | Translate


Annons
Laddar