Annons
Annons


HUR SKA JAG ÄTA?


question answer
Hej Ida! Har följt din blogg i fleera år och fått tips emellanåt. Fantastisk övning som du la ut för inre magmusklerna för ett tag sedan! Jag tränar pilates 5 dagar i veckan i ca 40 min + 15 min HIIT träning.

Annons

Jag kör cardio/hiit i ca 45 min 1-2 ggr i veckan + gymmar med min pojkvän 2-3 ggr i veckan. Kör även 30 min yoga varje kväll med fokus på stretch. Jag är ute och prommar min 1 timma om dagen. Jag älskar verkligen att träna men tycker det är svårt att veta hur mycket jag kan äta. En vanlig dag brukar se ut såhär:

Frukost: 1/2 dl Rågflingegröt med 1 msk hampaprotein + ljusa psylliumfrön + 1/2 dl laktosfri kvar + 1 msk jordnötssmör
Lunch: 1 äpple
Mellis: Proteinbar
Middag: (exempelvis) 1 potatis, morötter, 1 stekt torskfile och spenatstuvning
Kvällsfika: 150 g laktosfri kvarg
Dricker bara vatten, händer någongång att jag dricker 1 kopp kaffe – men det är rätt sällan

Jag skulle vilja få definierade magrutor, har kommit en bit på vägen men vad bör jag tänka på i min kost? Hur bör jag tänka kring min träning? Har lidit en del av olika typer av ätstörningar och är lite skraj att det ska gå över styr. Äter en del kosttillskott, som järn (haft en ordentlig järnbrist för något år sedan) men märker att mitt hår har blivit sämre kvalité nu på sistone. Är förövrigt stelopererad i nästan hela ryggen och den senaste operationen gjordes för 1 år sedan. Innan den operationen tränade jag kroppen hårt och åt knappt någonting – vilket ledde till en stressfraktur i en kota bland annat. Har du några tips för att jag inte ska halka på den banan igen?

Du har verkligen en superinspirerande blogg och älskar dina videos :-)

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Min första tanke när jag läste din kommentar var herregud vad mycket hon tränar, varför? Min andra tanke blev, herregud vad lite hon äter! Jag säger bara snälla fina du ta hand om dig själv! Du tränar väldigt mycket och till den träningsmängden skulle du behöva äta det du gör X 5. Jag skulle verkligen råda dig till att ta kontakt med en ätstörningsklinik som du kan prata med och minska på träningen och öka matintaget för att inte skada din kropp vilket kommer att hända om du fortsätter i det här spåret. Jag tränar 3-4 gånger i veckan + lite yoga och promenader. Läs min matdagbok i Mikz så får du lite tips på hur du kan äta. (Ladda ner min app gratis HÄR). Men återigen ta hand om dig, kroppen är det dyrbaraste du har och ska hålla resten av livet. Stor kram, Ida

//English: Answer/question in swedish. Use google translate.

18 kommentarer | Translate


Annons
Laddar