Annons
Annons


HUR OFTA KAN MAN TRÄNA?


Fick en fråga som jag tycker är viktig att ta upp här på bloggen!

”Har hört lite olika om hur ofta man kan/ ska träna för bästa resultat. Är det varannan dag som gäller för att musklerna ska kunna återhämta sig eller hur funkar det?”

SVAR: Det där beror lite på! Jag tränar själv varje dag men då är det viktigt hur man lägger upp träningen och hur man sköter kosten! Tex.

Annons

så är det inte optimalt att köra samma träning (eller träna samma muskelgrupp) 2 dagar i rad. När jag kör med min PT kanske vi kör ben dag 1, biceps + triceps dag 2 och axlar + rygg + skuldror dag 3. Går man på gruppträningspass ska man kanske försöka att inte gå på samma slags pass 2 dagar i rad utan variera det! Men tex. någon slags av cardioträning som löpband, crosstrainer eller powerwalk kan man köra varje dag! Men tränar man så mycket är det viktigt att få i sig rätt kost så man inte bryter ner musklerna. Ät regelbundet och se till att få i dig tillräckligt med protein! Själv brukar jag alltid få i mig snabbakolhydrater och protein (tex. en proteinshake och en banan) direkt efter träningen eftersom musklerna då återhämtar sig snabbare!

(Svaret är mina åsikter och hur min kropp känner för träning!)

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar