Annons
Annons


HUR MYCKET SKA JAG ÄTA?


Svar på kommentar…

Hej Ida! Jag skulle behöva lite hjälp ang. mat och skulle bli så otroligt tacksam om jag kunde få svar på detta!
Jag har inga problem med att laga hälsosam mat (det är jag som lagar mat till hela familjen). Mycket grönsaker och proteiner!
Jag tycker dock att det är otroligt svårt att potionera upp för matlåda till jobbet. Mina frågor är:
Hur mycket protein (kött, fisk osv) ska jag äta? Alltså i gram?
Och hur mycket gram grönsaker ska jag ha?

Annons

Jag väger 54 kg och uteslutar snabba kolhydrater helt! Får i mig kolhydrater på annat sätt.
Sååå hur många gram ska jag ha av kött vs. grönsaker?

Jag gjorde en matlåda ikväll (köttfärs med wokadegrönsaker) och mätte upp köttfärsen på 200 g och grönsaker på ca 150-200.

Har du något tips på hur man ska tänka kring det och hur mycket jag ska äta av respektive?

Kram! Din blogg ger mig massa inspiration, keep up the good work!

SVAR: hej! Härligt att höra att du äter hälsosam mat. Förstår dock inte varför du ska väga och mäta maten? 54 kg verkar inte vara någon som helst övervikt och det du äter är väldigt svårt att ”överäta” av. Skippa allt sådant och njut av allt vad protein och grönsaker heter! Själv väger eller mäter jag aldrig min mat (om det inte är till något speciellt tillfälle/test) utan ser bara till  att få i mig bra mat med bra näring! Allt vägande och mätande kan leda till dåliga onda cirklar! Ät och njut! 🙂 Kram Ida

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar