Annons
Annons


HUR MYCKET KOSTAR MIN KOSTHÅLLNING?


rawfood-sallad

Hej underbara Ida! När du lägger upp dina superinspirerande matdagböcker så ser vi ju att du tex tar en hel påse spenat eller ett helt paket fryst mango osv till EN smoothie! Nu menar inte jag att du äter “för mycket” haha. Men jag tänker typ att jag

Annons

1. Aldrig skulle ha plats för så mycket i kylen.
2. Inte skulle ha tid att springa och handla nytt hela tiden.
3. Är det inte jättedyrt? Nu tänker jag med mangon. Ett helt paket per dag? 

Hur gör du? Har du nåt system? Eller är det för att du “bara” äter sånt (frukt och grönsaker) och därför kan proppa kylen med bara det?

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar. Bra frågor som jag tror många undrar över.

1. Nu har jag lyxen av att ha ett hel eget kylskåp och en helt egen frys. Jag och min pojkvän har var sin. Det var ett krav när vi renoverade köket då han annars äter upp min mat 😀 haha. Men ska jag vara ärlig så är min kyl alltid halvfull ändå så vi hade fått plats även om vi hade delat.

2. Jag brukar storhandla på Mathem ca 1-2 gånger i månaden  och sedan småhandlar jag färska varor som frukt och grönsaker när jag är på väg hem ca 3 gånger i veckan. Inget jag tycker är jobbigt utan det funkar bra. Äter ganska mycket pasta, ris, potatis, rotfrukter, gryn mm som man kan köpa på sig mycket av och som håller länge. Oftast bara frukosten som innehåller färsk frukt förutom ibland (speciellt under sommaren) då jag äter frukt och bär till lunch.

3. Nej mitt matkonto är billigare nu än när jag åt en kost med animalier. Jag har ju blivit av med det absolut dyraste som var just kött, fisk och fågel. Skulle man dessutom ha bra kvalité på animalierna så blev det ju såå dyrt. En ekologisk majskyckling gick ju på typ 60kr/portion. Det kan du få 6 paket ekologiska linser för som räcker till 12 portioner eller flera kilo bananer. Just mangon kanske är det dyraste jag äter då den går på ca 20kr/portion om man köper fryst men byt ut mangon mot bara banan så blir det mycket billigare. Att en vegansk/vegetarisk kost ska vara dyrt är något folk måste fått om bakfoten för det går att äta hur billigt som helst. Visst om man köper endast halvfabrikat så kanske det blir dyrare men mitt skafferi består av sötpotatis, potatis, morötter, rödbetor, selleri, tomat, gurka, sallad, linser, kikärtor, äpplen, banan, mango, havregryn, quinoa, glutenfri pasta, bovete, amaranth, tahini, citroner, avokado, pumpafrön, linfrön, sesamfrön, chiafrön, ris, nudlar, krossade tomater, majs, ärtor, sparris, frysta bär mm. Sedan kan jag ibland komplettera med lite dyrare halvfabrikat som Oumph, tofu eller någon färdig sås, men absolut inget man behöver.

Jag har inget speciellt system men en bra grej är att frysa ner frukt och bär. Hoppas du fick lite tips 🙂 Kramar, Ida

10 kommentarer | Translate


Annons




Laddar