Annons
Annons


HUR MÅNGA KALORIER…?


Svar på kommentar…

Hej Ida! 
Jag skulle bara vilja ställa en snabb fråga som jag VERKLIGEN skulle vilja få svaret på. Och kanske många andra också.
Hur mycket kalorier på ett UNGEFÄR äter man på en hel dag? Och på ett ungefär menar jag om man äter så här t.ex

Annons

Frukost: Naturell youghurt med kanel och russin, två knäcke med ost och skinka och ett glas apelsinjuice
Lunch: Sallad( Typ räksallad eller något)
Mellanmål: Banan, apelsin och persika med mjölk.
Middag: Köttfärssås och spagetti

Detta var verkligen bara ett exempel, men du kan ju säga ( på ett ungefär som sagt) hur mycket kalorier du får i dig på en dag, och hur mycket bör man få i sig? Jag vill inte gå ner i vikt eller något utan är bara väldigt nyfiken.

Och jag vet att det kan bero på vem man är och hur ens kropp fungerar men jag vill veta på ett ungefär som sagt!

Du är bäst Ida!

SVAR: Tack för kommentaren tjejen! Tyvärr så är det totalt omöjligt för mig att svara på hur mycket kalorier det du skrev innehåller. Allt beror ju på hur mycket du tar i varje portion. Det är stor skillnad på 1 dl yoghurt och 7 dl yoghurt eller en liten portion spagetti och köttfärssås och en stor portion? Om du verkligen vill veta kaloriinnehållet på det du äter rekommenderar jag att ladda ner en app som heter ShapUp. Där kan du skriva in allt du äter och se hur mycket kalorier du får i dig på en dag och även hur många gram av dem som är kolhydrater, protein och fett.

Som du säger går det inte att säga hur mycket man bör få i sig om dagen. Allt beror på hur aktiv man är och hur mycket kalorier din kropp behöver i vila vilket är väldigt individuellt. Jag räknar ALDRIG kalorier (om det inte är något speciellt jag vill kolla upp), och äter alltid tills jag blir mätt! Att räkna kalorier tror jag skulle få mig in i onda cirklar och ett ohälsosamt beteende och är inget jag rekommenderar! Jag äter mycket mat, ofta och tills jag blir mätt och ser istället till att få i mig bra mat! Funkar kanon och så slipper man hålla på att väga och mäta hit och dit!

Hoppas du fick svar 🙂 Kram på dig

 

 

 

Kommentarer till “HUR MÅNGA KALORIER…?”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar