Annons
Annons


HUR MÅNGA GÅNGER I VECKAN BORDE MAN TRÄNA? BRYTS MUSKLERNA NER?


ida-warg-anna-nystrom-dackquestion-answer

Hej Ida! För det första vill jag tacka för en supergrym blogg Ida! Jag började fundera då jag läste ditt inlägg att ifall man inte tränat på länge, låt säga en sommar och man tränat regelbundet innan, är det som att börja om från början då? Eller hur länge tar det för muskler att brytas ned samt konditionen att försämras? Och för att bibehålla muskelmassa & bra kondition, hur många ggr i veckan borde man minst träna? Tack på förhand! Kram

SVAR: Hej och tack för din kommentar 🙂 <3 Det beror på hur lång tid det gått men oftast inte.

Annons

Har du en gång haft musklerna så är det lättare att hitta dem igen och få kontakt med dem. Ex. jag har ju dansat i många år innan men har nu inte dansat på över 3 år. Skulle jag börja igen skulle det först vara supersvårt men jag skulle ju hitta tillbaka och bli bra igen mycket fortare än någon som aldrig dansat innan. Jag tycker att 3 gånger i veckan är perfekt för någon som vill hålla igång och vara hälsosam. Kör man bara 1 gång i veckan kan det vara tufft och kännas lite som att man börjar om varje vecka. Konditionsträningen där emot är en färskvara som försvinner ganska fort men jag tror även där att om man en gång haft det så är det mycket lättare och går snabbare att hitta tillbaka. Lycka till med träningen! Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar