Annons
Annons


HUR MAN LÄTTAST TAR SIG IGENOM ETT LÖPPASS?


lopning-2-ida-warglopning-1-ida-warglopning-ida-warg

Shoes – HERE // Tights – HERE // Top – HERE (adlinks)

Hej mina hjärtan! Igår var jag på gymmet och körde 8km löpning. Alltså jag trodde verkligen inte att jag skulle klara det för mina ben var som bly efter fredagens benträning.

Annons

Varenda löpsteg i början var smärta pga. träningsvärken! Haha jesus! Efter 20 min på bandet så trodde jag att jag skulle dö men efter ca 30 släppte det och de sista 4 km gick ganska lätt! Måste även tacka min pojkvän för bra underhållning i form av Framgångspodden och intervju med boxaren Mikaela Lauren som faktiskt igår gick match och försvarade sin VM-titel och vann. Stort grattis! Vill ni ha lite pepp så lyssna på podden HÄR!

Av någon konstig anledning så är det mycket lättare för mig att springa intervaller (även om de går snabbare) än att hålla ett och samma tempo. Började springa i ett jämt tempo på 10km/h men blev så galet uttråkad att jag sedan började köra 1 min intervaller och växlade mellan 10km/h och 11km/h. Då flög tiden förbi.

Har ni några knep på hur man får tiden att gå snabbare under ett löppass?  Tell me alla era tips! Puss, I

//English: Hi my sweeties! Yesterday I ran 8km on the treadmill. It was so hard because my butt and legs where so sore after fridays workout, but I made it! I think its so boring just to run in the same tempo so I did 1min intervals, 1 min 10km/h and 1 min 11km/h and the time just flew away! 

 

31 kommentarer till “HUR MAN LÄTTAST TAR SIG IGENOM ETT LÖPPASS?”

 1. Eftersom du springer på band är det ju inte så lätt att variera miljön under löprundan. Annars är det ett hett tips som verkligen funkat för mig! Jag kör under samma löprunda både på skogsstigen, bland villor och på landsvägen. Det är ju såklart svårt att variera miljön så pass om man t.ex. bor mitt i Stockholm, men man kan försöka så gott man kan i alla fall!
  Något som du säkert testat är ju musiken som också alltid får en att tänka på annat så att tiden bara flyger iväg.
  Det som ofta får mig att bara fortsätta springa på bandet är att jag kopplar bort tankarna. Om man slutar titta på kaloriförbränningen/tiden/kilometrarna så tycker jag att man kan koppla bort lättare. Försöker man då också att sluta tänka blir det så mycket lättare. Det är ett tips som funkar för mig i alla fall. 🙂
  Kram!! 😀

  1. Haha nej det blir lite svårt med miljön inne på bandet tyvärr 😀 Även som du säger lite svårt med miljön i Sthlms innerstad också. Så störande när man måste stanna för rödljus mm. men hemma hos mor och far i Åmål så springer jag alltid i skogen och det är så härligt! Tack för bra tips <3 Kram

   1. Ett tips på bästa stället att springa intervaller utomhus i Sthlms innerstad: Stadion. Öppet till 22 varje vardagskväll och på helger när det inte är evenemang.

    1. Men va? Hade ingen aning om att ma kunde gå dit? Får vem som helst gå dit? Passar ju mig utmärkt då jag bor jättenära 🙂

    2. Japp, alla får gå dit men det är nog inte så många som vet om det för man är rätt ensam där! Det är toppenbra. Bor också i närheten så det funkar ju fint att göra kombo med SATS om man vill köra styrka + löpning. Kolla in http://www.stockholm.se/stadion så det inte är något arrangemang bara.

 2. Varför satsar du så mycket på löpning när du skrivit att du vill bygga rumpa och gärna gå upp lite i vikt??

 3. Lyssna på musik/poddar! Jag brukar då glömma hur jobbigt det är och på så vis går det lättare 😀

 4. Vad är ditt tips på om man vill kombinera löpning på band med styrketräning under ett och samma pass? Börja med löpning eller styrketräning – spelar det någon roll? Ska man tänka annorlunda ifall man ska köra överkropp eller ben tillsammans mer löpning under ett pass? Man vill ju få ut så mycket som möjligt av träningen 🙂 tack för en superblogg fina du!!

  1. Hej Sandra! Det beror på vad du är ute efter. Vill du bygga muskler är det ingen bra ide att kombinera. Är du ute efter att svettas och förbränna så kan det vara toppen. De gånger jag känner att jag verkligen vill svettas ut kör kan cirkelträning med ex 1 km snabb löpning + 3-4 styrkeövningar X 5. Annars spelar det ingen roll om du springer före eller efter. jag skulle nog föredra före så man är uppvärmd och klar att köra sedan. Kramis

 5. PODD PODD PODD! Jag springer knappt utan, så himla bra att sätta på en podd som är ish 1 timme för då springer jag hela! Lyssnar mest på branschpoddar som är nördiga så har tyvärr inget tips haha.. Eller nån gång har jag lyssnar på Opodden, den brukar kunna vara bra då och då 🙂 Man ska lyssna på nått som tar bort tanken på det man egentligen gör 😉 Ta tunnelbanan ut i skogen!! Typ Järvafältet, eller runt Ulriksdalsslott! Hagaparken? Anordna kanske en löparträff där för oss? Finns nog massor av oss som absolut inte vill springa innanför tullarna för vi har så magiska spår hemma hehe 🙂 Täby är också fint och har milslånga!

  1. Ja roddar är magiska till typ allt. När man går, springer, städar, ligger i soffan, lagar mat haha ja till allt. Ja bra ide och ska fundera på det där med en träff, det vore trevligt 🙂

 6. Hej jag är en tjej på 17 år som i stort sätt lägger all min träningstid på fotboll och löpning. Jag har nu bestämt mig för att börja träna mer styrka men tiden räcker inte riktigt till.. Men funderar på att köra ett hemmapass en till två gånger i veckan. Hjälper detta till en snyggare kropp eller är ett bara slöseri med tid?
  Tack för all inspiration och en superbra blogg!
  KRAM

  1. Det beror på hur du tränar hemma och vad du tycker att en snyggare kropp är. Förbränning och att tighta till kroppen går alltid bra att köra hemma en vill du bygga muskler så krävs vikter oftast. Dock kan du köra tynre övningar som chins, armhävningar, bulgariska utfall mm hemma

 7. Jag är då en person som ääääälskar löpning så det är inte så svårt för mig hehe 🙂 Men mina tips är:
  1. Ta dig tid att springa utomhus! Det är värt det.
  2. Be en kompis att cykla bredvid dig om du nu är ute. Gjorde jag alltid med min pappa när jag var liten hehe…
  3. Ta med en iPad och kolla på typ netflix
  4. Gå igenom i huvudet exakt i detalj vad du gjorde igår
  5. Tänk på en bokstav på varje bokstav i hela alfabetet

  Hoppas det går bra 🙂

  1. Men gud tack vad bra tips! Började asgarva när jag läste om iPaden för jag såg mig själv i skogen springandes med en iPad i handen. haha kan gå galet men ska absolut ta med en till löpbandet, så smart!! 🙂

 8. Testa kortare mer explosiva intervaller! Här är ett upplägg jag kör ibland! Kan rekommendera det starkt. Man tar ut sig ordentligt samtidigt som man helt plötsligt upptäcker att ”oj, är jag redan här?!”

  10 min uppvärmning jogg

  5 min 15:45s intervaller (15sek vila, 45 sprint) 15km/h
  5min 15:30s intervaller 16km/h
  5min 15:15s intervaller 17kmh
  x2

  Nedvarvning 10 min löpning! Ibland lägger jag in lite backintervaller eller pw i backe innan nedvarvningen också om jag är riktig pigg!

  Kör hårt Ida, du är en superinspiration!!

  1. Hej Ebba och tack snälla för det tipset! Ska absolut testa dina intervaller de verkar superroliga! 🙂 Stor kram på dig!

 9. Spring ute! Naturligare löpsteg, naturliga intervaller i form av backar osv. Spring på cykelbanor och i parker. Loppet är ju på asfalt så det är viktigt att även träna på det underlaget! Kramisar Linnea❤️

  1. Ja du har så rätt. Har sprungit inne nu under våren då jag i samband med pollenallergin får astma och det blir vätte om jag springer ute men ska testa springa ute nu i veckan tänkte jag 🙂 Kramis

 10. Hej världen finaste ida!
  Jag är en tjej på 15 år som älskar att träna, en träningsvecka för mig består av 3-4 löppass 4-6km terräng/asfalt eller intervaller och 2 gympass. Jag äter nyttigt och äter nästan inget som inte är nyckelhålsmärkt eller fullkorn osv. Jag unnar mig lite mörkchoklad på helgen men det är den enda ”onyttiga” jag äter. Äter mycket mat men det är det jag behöver när jag tränar såhär mycket. Problemet är att jag inte ser någon förändring på min kropp ÖVERHUVUDTAGET utom det att mina bröst försvunnit helt. Magen och benen är fortfarande knubbiga. Jag hatar att jag måste kämpa så mkt för ingenting!
  Vad kan det vara jag gör fel? Sjuukt tacksam för svar
  Älskar din blogg bästaste❤️

  1. Hej Linnea och tack snälla för dina fina ord! Det är helt omöjligt för mig att säga vad som skulle vara fel men låter som du behöver göra en förändring i något. Jag skulle testa att en period byta ut löpningen mot att köra mer styrka istället och gärna tyngre styrketräning. Det formar ovh tightar till kroppen. Sedan angående kosten så är nyckelhålsmärkt inget tecken på att maten är bra. Jag kollar aldrig efter nyckelhål. Kroppen behöver fett för att förbränna fett och jag skulle rekommendera dig att välja så naturliga produkter som möjligt och gärna de ekologiska varianterna. Istället då för att välja en sötad yoghurt med lite fett och nyckelhål så välj hellre en naturell ekologisk och naturligt fet yoghurt. Kramis

 11. Lyssnar alltid på musik eller poddar (framgångspodden är en favorit kan du hälsa Alexander!), men intervaller är sjukt bra om man är oinspirerad eller uttråkad som du säger 🙂
  Sen ibland är det bara att bita ihop, man får träna pannbenet 😉
  Jag brukar tänka på bra saker om jag blir uttråkad, typ något kul jag har gjort/ska göra, om jag ska belöna mig själv efteråt med något eller så!
  Jag är en riktig sucker för Cola zero (tyvärr, men som icke kaffedrickande diabetiker så kan det bli så) och ibland kan jag tänka ”efter passet så blir det en kall Cola”, haha! Då är det lätt att göra sitt bästa 😉

  1. Vad kul att höra och ska hälsa Alexander det, då blir han glad 🙂 <3 haha ja det var riktigt bra tips. Ska tänka på det! Kramis

 12. Spring ute! Underskatta inte Stadsrundor, jag har en kompis som tränade till en halvmara i Sthlm innerstad, no problem! Man får tänka outside the Box. Nöt inte för mycket på bandet, du kommer tappa intresset för löpningen helt 🙁

  1. Nej jag ska försöka komma ut. Problemet under åren är att jag är pollenallergisk och får astma ute tyvärr men ska testa nu i veckan och se om det funkar 🙂

 13. Hej Ida! Jag tycker också bättre om att springa intervaller, men om jag ska springa distans så gör jag det som flera andra skrivit: utomhus. Det är så mycket roligare och härligare än inne på bandet, men vid intervaller tycker jag bandet är bra så man orkar hålla samma tempo under hela intervallen. Jag försöker alltid tänka positivt när jag springer, yey nu har halva tiden/distansen gått nu är det inte långt kvar och så har jag bra musik i lurarna 🙂 Ha en fin dag. Kram

  1. Ja du har så rätt! Ska försöka komma ut på distanspasset nu i veckan 🙂 Haha ja det är så jag också tänker och ska fixa en ny spellista nu i veckan så man blir lite pepp 🙂 Kramis

 14. Spellista med olika tempon på musiken, på så sätt försöker jag hålla tempot till låten som spelas, en liten utmaning om vad som ska komma efter en intensiv låt 😉

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar