Annons
Annons


HUR LADDAR MAN BÄST UPP INFÖR DISCO EM?


Jag vet att stora mästeskap som tex EM är på G för Sveriges discodansare och passar därför på att svara på denna fråga…

Hej Ida! Jag är en glad disco dansare som ska åka på em nästa vecka och undrar om du har några tips hur jag kan ladda inför det :) tacksam för svar! Kram din blogg är bara bäst! <3

Annons

SVAR: Tack så mycket för din fina kommentar 🙂 Kul att åka på Disco EM, önskar att jag hade möjlighet att följa med.

Disco Dans kräver enormt bra kondition och explosivitet och det gäller att ge 100% under någon minut. Jag skulle satsa på tuff intervallträning och även att köra sitt tävlingprogram fullt ut flera gånger i rad med ca 30 sekunders vila mellan varje gång. Den här konditionsträningen skulle jag köra fram till ca 3-4 dagar innan tävlingsdagen och sedan köra lite lättare träning dagarna innan och ta 1-2 vilodagar innan själva tävlingsdagen för att ladda upp batterierna ordentligt.

Sedan är kosten otroligt viktig! Ät som en häst under träningsperioden och ladda upp med långsamma kolhydrater, bra fett och protein. Även under vilodagen/dagarna skulle jag äta mycket för att ladda på ernergilagret och även dricka bra med vatten. Kom ihåg att du dansar på det du käkat dagen/dagarna innan!

Se till att värma upp ordentligt i god tid innan du ska ut på tävlingsgolvet och ha kul! 🙂 Jag håller tummarna, LYCKA TILL!

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar