Annons
Annons


HUR KOMMER MAN I FORM & HUR BLIR MAN VIGARE?


Svar på kommentarer…

Hej! Jag är en tjej på 20 år som nu ska börja på Diambra i Stockholm till hösten. Jag har gått upp ca 7 kg under semestern då jag varit utomlands (ingen träning) och den onödiga vikten hindrar verkligen min dans.”ha-ha” Annars är jag en riktigt träningsnarkoman men nu under sommaren har det blivit ca 3 pass i veckan då jobbet kommit ivägen. Hur gör jag lättast för att komma tillbaka till min dansform ? Sen under året på Diambra. Har du tips på träning utöver dansen, måltider så jag orkar dagen? Tack för en grym blogg! Kram Alina

Annons

SVAR: hej tjejen! vad kul att du ska gå DiAmbra, kommer bli kanonkul 🙂 Du kommer få grymt bra och mycket träning när du börjar utbildningen så det du behöver satsa på är kosten. Skippa alla snabba kolhydrater och halvfabrikat och käka bra fetter, mycket protein och långsamma kolhydrater så  kommer formen tillbaka 🙂 Kör hårt! Kram ida

 

Alina som ska börja Diambra i höst, har du facebook? Låter helt stalkigt men jag gick Diambra förra året och funderar ev på att fortsätta även i år… Vore trevligt att få kontakt med en av de nya :)

Ida, du anar inte hur länge jag har försökt att komma in i en bra stretchrutin. Önskar att det fanns ett program som man kunde köra varje dag. Helst ska man ju vara 2 när man stretchar också för att få maximalt ur det. Det är lätt att säga ”stretcha 30 min.” men man ska vara effektiv och så finns det så mycket olika som sägs om hur varm man behöver vara för att göra det. Du som har dansat och gör lite fortfarande vet hur viktigt det är att vara ”vig” inom dansvärlden. Kan du möjligen skriva upp ett program med övningar framför allt för höftböjar, insida lår, rumpa…?  

Jag är på utmaningen btw :)

Tack för en grym blogg!
Kram/ Rakhi

SVAR: Kul! Hoppas du och Alina hittar varandra på FB. 🙂 Ja, att ha en bra rörlighet är väldigt viktigt när man är dansare och speciellt om man tränar teknik. Att öppna upp höfterna har en väldigt stor fördel i teknikträningen. Jag håller med i det du säger att 2 och 2 stretch är det absolut bästa. Jag själv kommer inte åt mina höftböjare på ett optimalt sätt när jag stretchar själv utan måste ha någon med mig. Jag skulle rekommender att alltid ha ett tidtagarur med när du stretchar så du stretchar lika lång tid(ca 2 min/sida) på båda sidor, eller till och med lite längre på den stela sidan. Jag skulle också lägga stort fokus på rumpan då den kan vara hinder för både splitt och spagat.

Den absolut bästa stretchen för att öppna upp höfterna tycker jag är den här…

Man kommer åt både rumpa och höftböjare! Perfekt.

Hur varm ska man då vara? ja det beror på vilket syfte man har? Är man ute efter att bli vig så skulle jag rekommendera att vara halvvarm. Kör en uppvärmning på  tex. cykel eller löpband i ca. 5 minuter och sedan börja dra igång med lätt stretch. Börja stretcha rumpan, sedan höftböjare, framsida lår, baksida lår och vader med övningar som inte ger för djup stretch. När man gått igenom alla de stretcherna så kan man börja gå över till de lite mer djupa, som den stretchen på bilden ovan och sedan tex. grodan för insidorna, spagat och splitt. Ha alltid på dig varma kläder när du stretchar och gå långsamt frammåt då det är väldigt lätt att skada sig när man stretchar.

Hoppas du fick lite tips och lycka till 🙂 Kram Ida

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar