Annons
Annons


HUR KAN MAN GÖRA OM ENS PARTNER INTE ÄTER VEGANSKT?


FRÅGA/SVAR
Jag är vegan men min sambo är köttätare och det ställer till det en del i förhållandet. Ingen vill ändra sin kost. Har du några tips på hur man kan göra? Vi vill ändå äta tillsammans då det är en mysig del av kvällen. Hur gör du och Pärlan? Äter han veganskt med dig eller lagar han egen mat? Du är bäst!

Annons

Tack fina du och bra fråga som jag tror många kan ha problem med. Stöter alltid på folk som säger att de vill äta mer eller helt vegansk egentligen men inte gör det pga. att deras partner inte gör det. I mina ögon är det inte ett problem och jag skulle aldrig anpassa min kost utefter någon annan utan se till att lösa det bara. Nu äter min kära Pärlan också en vegansk kost men i början gjorde han inte det. Dock så var han öppen för att äta det när vi åt tillsammans så det var inga problem. Men jag äter ofta borta hos vänner eller hos min familj som inte äter en vegansk kost och då får man se till att komma på en lösning. Jag brukar alltid fråga dem vad de tänkt laga? Ofta är det kanske rotfrukter i ugn med något kött eller fisk till. Då brukar jag antingen bara äta rotfrukter, sallad och lägga till extra avokado, groddar och någon dressing jag gillar. Brukar då bara äta större portioner eller ibland steka på lite tofu eller göra någon humus eller bönröra till som går snabbt. Är det tacos så äter jag samma fast steker upp veganfärs bredvid. Är det pasta så kan jag göra någon god tomatsås eller min veganska köttfärssås (som även uppskattas av köttätare).

Jag vet inte hur er matsituation ser ut där hemma och hur öppen din kille är, men hade jag varit du hade jag lagat den veganska mat jag vill varje dag och frågat min kille om han också vill ha. Vill han inte så kan ju han bara laga sin egen mat. Behöver ju inte vara svårare än så 🙂 Man kan ju äta tillsammans ändå fast man äter olika mat. Blir det pengaproblem så kan man ju bara ha egna matkonton.

Hoppas du fick lite tips! För er som har samma problem kanske kan dela med er av hur ni löser det?

8 kommentarer | Translate


Annons
Laddar