Annons
Annons


HUR KAN JAG ÄTA SÅ MYCKET UTAN ATT GÅ UPP I VIKT?


smoothie-bowl-recept-vegan

Jag undrar bara lite hur det går ihop att du äter så mkt som 2500 kcal/dag (och då mest kolhydrater) och inte tränar mer än 2-4ggr/v, och inte går upp i vikt?

SVAR: Hej! Vi alla är olika och enligt mig så är inte alla kalorier samma sak. Nu äter jag 2500kcal på mestadels bra mat med mycket frukt, grönsaker, frön, rotfrukter och gryn men även pasta, ris, potatis  och bröd. Jag håller mig pigg och frisk på det här och kan äta stora mängder utan att det påverkar min kropp och vikt för jag känner att hela systemet funkar på den här kosten. Magen är fin, allergier försvinner och jag mår bra.

Annons

Innan så åt jag kanske 1800kcal – 2000kcal, tränade mer än dubbelt så mycket men kosten bestod av mer fett och protein. Jag var ofta trött, svullen och på dåligt humör. Jag hade även massa allergier och sov sämre. Jag hade även lättare för att gå upp i vikt.

Alla människor är olika men för mig så passar den här veganska kosten bättre. Jag älskar att äta och behöver äta en större mängd för att bli mätt, jag tycker allt jag äter är supergott och jag mår bättre. Jag tror även att många skulle göra det på den veganska livsstilen om de bara gav den en chans och åt tillräckligt mycket. Det kan vara jobbigt i början och det kan få vissa symtom vid omställningen men i längden så tror jag att den här kosten skulle gynna de flesta människorna och samtidigt natur och djur.

Jag vet att många säger olika och jag har inte själv forskat på området men jag är säker på att i dedt långa loppet så har det visst betydelse på vilka slags kalorier/energi vi stoppar i oss. Hade jag bytt ut samma kalorier jag äter idag mot samma mängd kalorier i ex chokladkaka eller kött och grädde så hade jag gått upp i vikt utan tvekan. Det som är det fina med den kosten jag äter idag är att jag inte behöver bry mig. jag kan äta hur mycket jag vill, när jag vill och bara njuta och jag känner mig så fräsch.

Jag trodde verkligen inte att det här med vegansk kost var för mig. Jag trodde jag skulle bli svag, gå upp i vikt och bli sjuk, men oj så fel jag hade. Jag älskar det och efter över ett år med veggokost mår jag bättre än någonsin. Så är man intresserad att testa så tycker jag att man ska ge det en chans på minst 3 månader 🙂

Nu blev det ett långt och flummigt svar men jag hoppas du fick lite klarhet.  Kram Ida

Vill även säga att allt ovan skriver jag efter min egen erfarenhet.

29 kommentarer | Translate


Annons
Laddar