Annons
Annons


HUR HITTAR MAN MOTIVATION TILL ATT TRÄNA SJÄLV?


svar på kommentar

Hej Ida! Kan inte du skriva ett inlägg om viljan att gymma själv typ? Vill så gärna börja gymma igen men det tar emot då jag tycker det är pinsamt att gå dit själv och mina vänner är inte intresserad utav det gym jag vill gå på..

Annons

skolan börjar nästa vecka och jag vill verkligen komma igång nu! Hur gör du? Har du alltid en vän att gymma med? Snälla hjälp!

SVAR: Hej och tack för din kommentar. Jag vet att många tycker det är jobbigt att komma iväg och träna själv och att boka tid med en kompis kan verkligen underlätta. Men ska jag vara ärlig så tränar jag för det mesta helt själv och jag älskar det. Att gå iväg till gymmet med favoritmusiken i öronen och bara hålla fokus på det träningspass jag bestämt att köra. Vissa dagar är tuffare än andra men då är det bara att bita ihop och ta sig iväg och tänka på hur grymt bra man kommer må efter.

Jag tror att hemligheten ligger i att planera in träningen. Bestäm varje söndag vilka dagar du ska träna, vilket pass du ska köra och vilken tid och skriv in det i din kalender som vilket annat möte som helst. Då vet du hela veckan och kan ställa in dig. Bara gå dit och gör det! När du väl kommit in i det hela så kommer det kännas mycket lättare, alltid svårast att komma igång.

Sedan tycker jag att motivationen sitter mest i sin målsättning. Sätt upp tydliga mål med din träning och när man vet varför man gör en viss övning eller pass så känns det mycket roligare.

Hoppas du fick lite tips! Kör hårt nu och jag hoppas du deltar i alla mina veckans utmaningar framöver?

Kram Ida

20140721-094526-35126685.jpg

12 kommentarer till “HUR HITTAR MAN MOTIVATION TILL ATT TRÄNA SJÄLV?”

 1. Vet inte om det är för personligt men det vore roligt och inspirerande att höra vilka dina mål är med din träning! Massa kramar

 2. Jag har samma ”problem”, samtidigt så tycker jag de är svårt att gå dit själv för det känns inte som man kan alla övningarna rätt osv…

 3. Ja det är verkligen inte lätt alla gånger att hitta motivationen! De dagar min motivation verkligen sviktar brukar jag bestämma mig för att jag ska i alla fall gå till gymmet, sen bestämmer jag mig när jag är där hur hårt jag orkar göra. Och varje gång så blir det ju så att när man väl har kommit dit så kör man ju ordentligt trots allt!

  1. Haha ja så är det ju, man måste bara komma iväg 🙂 Därför bra att boka med en vän eller PT så det blir svårare att avboka 🙂

 4. Hej finaste Ida!
  Om jag vill ha protein som är mjölkfritt vad rekomenderar du då? Är det bäst med soya-, ris- eller kanske äggprotein (eller ngt anant)?? Har tidigare sett att du rekomenderar risproteinet från Holistic. Men vad tycker du om tex äggproteinet från fitnessguru (googlade och hittade ett inlägg från dig om just de produkterna från 2013). Minuset med dem är väl att de inenhåller en del sötningsmedel.. Du har inspirerat mig att försöka dra ner på mjölkprodukter och sånt! 🙂 Kram <3

  1. Jag rekommenderar ej äggproteinet just pga att det är så mycket sötningsmedel i. Det funkade då men nu blir min mage kaos av sötningsmedel pga att jag ätit för mycket protein med för mycket sötningsmedel. Jag rekommenderar holistics risprotein eller inflamino eller hampaprotein. Kramis

 5. Ett alternativ är ju också att gå på en klass. Framför allt om man känner sig bortkommen med ”vad man ska göra” och ”hur man ska göra det”. Många gym erbjuder ju alla möjliga typer av klasser och det är åtminstone, tycker jag, en bra start tills man har blivit mer varm i kläderna. 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar