Annons
Annons


HUR HITTAR JAG MOTIVATIONEN?


Hej Ida!
Jag vet inte hur jag ska komma i form, jag vet ju att kosten är A och O samt träning men jag har noll matlust samt att jag har ont i mina leder och är trött hela tiden pga att olika värden ligger fel.

Benen å rumpan brukar snabbt ta bra form men magen och armarna är mina största problem.
Även hakan och halsen men den kan man ju inte träna.

Snälla ngt litet bra och motiverande tips vore verkligen underbart!
Kramar

SVAR: Hej tjejen! Inte kul att ha ont i lederna. Har du testat att äta glutenfritt? Många blir av med eller minskar sina ledproblem av en längre tid med glutenfri kost. Värt att testa 🙂 Sedan kan motion också minska smärta i leder. Bara det är en stor anledning och kanske motivation till att ta tag i kost och träning? Gör det för dig själv och ditt välmående.

 Kosten är som sagt en stor del när man vill komma i form. Sätt upp ett mål med massa små delmål. Förändra lite i taget och börja varje dag med att sätta upp små mål som tex. att du ska byta ut pasta mot quinoa, att du ska promenera till jobbet, ta trapporna istället för hissen och att du ska skippa bullen till fikat och ta en frukt istället. Börja med små förändringar och lägg sedan till mer och mer. Att sätta upp små mål med dagen känns mer realistiskt och lättare att ta till sig och kommer göra så att du når ditt stora mål i slutändan.

Du kan om du vill, du måste bara bestämma dig.

Lycka till och kör hårt! Kram Ida

Annons

4 kommentarer till “HUR HITTAR JAG MOTIVATIONEN?”

  1. Hej jag har gått ner alldeles för mycket i vikt under kort tid, och är orolig över detta och vill gå upp ett par kg. Men jag vill inte proppa i mig massa onyttigheter utan saker som gör mig gott! Och kan du typ inte skriva vad som är en bra matdag

    1. Det är inte bra att gå ner snabbt som tjej särskilt för hormonbalansen som är känsligare än hos killar. Se till att få i dig allt som kroppen behöver särskilt järn som kvinnor behöver. Hälsan är viktigare än vad vågen säger.

  2. Ont i lederna kan motverkas av mer fett i kosten! Man behöver ju intr köra LCHF men ja kan vara värt att tänka på

  3. Men skolmaten? Den kan man inte skippa och matlåda varenda dag ser ju bara töntigt ut… Hur fan ska man göra då? Oftast är det ju inte bara kött man får i skolan, utan soppor, grytor osv

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar