Annons
Annons


HUR GÅR MAN SNABBT NER I VIKT? HUR TRÄNAR MAN NEDRE DELEN AV MAGEN?


Hur går jag snabbt ner i vikt och behåller den? Är lätt överviktig så ett par kilon skulle inte vara fel att få bort. Jag tränar regelbundet men får inga resultat!

SVAR: Hej! Att gå snabbt ner i viktt klingar aldrig bra i mina öron.

Annons

Allt handlar om en hälsosam livsstil med bra kost och träning/motion. Tränar du redan utan att få resultat så är det kosten du måste se över. Plocka bort snabba kolhydrater och halvfabrikat ur din kost och ät en bra blandning mellan protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Tycker du att det är svårt med kosten så skulle jag verkligen rekommendera dig att ta hjälp av en kostrådgivare som kan lägga upp ett specialdesignat schema till dig. Lycka till! 🙂

Jag har cirka 4 kilos övervikt, jag ser mig inte som tjock men jag vill bli av med lite daller på magen och tajta till kroppen. Hur många gånger i veckan bör jag träna och vilken sorts träning?

SVAR: Jag skulle satsa på att träna 3-4 styrkepass i veckan+ vardagsmotion och promenader. Men sedan är kosten också en stor del. – Se svaret ovan.

Hur bränner man fett på bästa sätt från magen och hur får tränar man nedre magmusklerna på bästa sätt?

SVAR: Hej! Man kan inte punktförbränna och allt handlar om en bra balans mellan hälsosam kost och träning. Se mina svar ovan. När folk frågar om de nedre magmusklerna vet jag inte riktigt vad de menar?

Det finns flera magmuskler och den som de flesta menar är Rectus Abdominis som går från bäckenet till revbenen. Det är alltså en hel muskel som går över hela magen. Den här musklen är den som många kallar för 6-pack och den tränar man bäst genom att böja kroppen framåt, dvs en crunch.

Den muskeln som ger en stark mage och ett skydd heter Transversus Abdominis och ligger Djupt under. Det sägs att bästa övningen för att komma åt denna muskel är marklyft.

Sedan har du de 2 sneda magmusklerna Obliqus Externus Adbominis och Obliqus Internus Abdominis som du bäst tränar genom att rotera bålen.

 

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar