Annons
Annons


HUR FÅR JAG TIDEN ATT GÅ IHOP?


Hej vänner! Tänkte svara på en av de vanligaste frågorna jag får i olika intervjuer, hur jag kan ha så många bollar i luften utan att stressa sönder. Let me tell you!

Hur får du ihop möten och det du behöver göra i och med att du har många projekt igång? 

Jag vet inte! Haha nej skojade bara.

Annons

Jag har alltid gillat att ha mycket att göra och när jag väl börjar jobba så är jag otroligt effektiv. Jag gillar att ligga lite i förväg och förbereder alltid ex blogginlägg, videos, samarbeten mm. Jag älskar verkligen mitt jobb och jobbar även en hel del på helgerna, men för ett år sedan så gjorde jag i stort sett allting själv och det var inte hållbart. Då filmade och klippte jag 4-5 videos i veckan själv, bloggade 14 inlägg i veckan, poddade varje vecka och skötte allt annat som ekonomi, mail, möten, sälj, planering mm. Jag jobbade mellan 8-22 varje dag och hade alltid känslan av att aldrig vara klar vilket gjorde att jag inte kunde slappna av när jag väl gjorde något annat än jobb.

Jag insåg att det inte var hållbart och att jag måste ta in hjälp. Hade jobbat med min fotograf Lisa då i ett år och frågade henne om hon ville ha mer jobb, vilket hon ville. Det var med sorg jag gav bort all klippning av mina videos till henne (älskar att klippa och redigera videos) men en stor lättnad då det hade blivit ett stressmoment för mig. Nu klipper Lisa allt och skickar till mig och jag korrar och lägger upp på youtube. Det tar fortfarande 1 timme att bara lägga upp och ställa in videon men 6-8 timmars klippning/video är nu frigjord och jag har tid för annat som tex. möten. Att anställa Lisa är ett av mina bästa val!

Eftersom jag hela tiden utökar med nya projekt som Welloteket, mitt eget varumärke och snart en bebis så har jag nu tagit in ytterligare en tjej, Isa. Hon hjälper mig med allt möjligt. Har koll på bloggen, samarbeten, sorterar mailen, hjälper mig organisera, hämta paket, komma med idéer eller köpa saker till plåtningar. Hon hjälper mig med det jag behöver för dagen och mer kommer det bli när Mini kommer.

Jag kan säga er att det här är är stora steg för mig som ALLTID gjort allt själv + har kontrollbehov. Jag kommer på mig själv ibland att fortfarande kontrollera och till och med utföra mina anställdas arbete. Haha men jag börjar lära mig mer och mer att släppa kontrollen då jag vet att jag måste nu, speciellt när Mini kommer.

Men förutom att anställa folk så har jag lärt mig att tacka nej och att alltid lyssna på vad jag verkligen vill göra.

Här kommer mina störta nycklar till att klara många bollar i luften är:
❥ Inte tacka ja till massa onödig. Går knappt på några events längre förutom de som mina vänner håller i eller om det verkligen är ett event som jag vill gå på. Måste alltid känna att jag får något ut av det och det kan vara att knyta nya kontakter, en trevlig stund med folk jag tycker om eller tex ett härligt träningspass.
❥ Planerar veckan i förväg och ser till att även planera in tid för jobb framför dator och träning. De här 2 punkterna fanns inte med i min kalender innan och då blev det att jag fick klämma in dem där det fick plats och sent på kvällar.
❥ Tar bara de möten jag verkligen känner är viktiga.
❥ Tackar inte ja till massa intervjuer längre.
❥ Tackar nej till fler samarbeten som jag känner kommer kräva mer tid än vad jag får betalt för.
❥  Har valt att jobba med proffsiga nätverk som är tydliga och som kommer med strukturerad information när det gäller samarbeten.
❥ Omger mig endast med människor jag trivs med och som ger mig positiv energi.
❥ Har vågat att ta hjälp av andra och släppa kontrollen.

Har ni fler frågor inom ämnet så ställ dem nedan 🙂

8 kommentarer till “HUR FÅR JAG TIDEN ATT GÅ IHOP?”

    1. Ja så är det ju. Man måste gå igenom några hundår innan men så är det nog på alla jobb. Tack snälla <3

  1. mer träningspass på bloggen, alltså älskar dina träningspass!! kanske är lite svårt nu när du är gravid men hah kanske efter graviditeten. du är bäst och puss <3

  2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ www.saramadeleine.se skriver:

    Så bra med sådant när man hittar något som fungerar just för en själv :).

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar