Annons
Annons


HUR FÅR JAG STÖRRE LÅR?


SVAR PÅ KOMMENTAR

Jag får snart panik. Jag är smal och har helt raka ben och lår! Jag är ung dvs är ungefär 13 år gammal.  Det jag behöver hjälp med ät att eftersom jag har raka ben så vill jag få ”bredare” lår om du förstår vad jag menar.

Annons

Jag har hört om man äter nyttigt så går man ner i vikt. Om man tränar går man ner i vikt! Alltså hur ska jag få naturliga och lite fett på låren så om man säger att lårens 48 cm om man nätet den bredaste på låren. Man kanske vill få låren att bli 51 cm bred. Hur ska man göra? Jag gömmer mig i mjukisbyxor hela tiden. Hjälp mig Ida!

SVAR: Hej fina du! Jag känner så igen mig i det du skriver då jag hade precis samma önskan när jag var 13 år. Jag var så smal och hur mycket jag än åt så gick jag inte upp i vikt och speciellt inte på ben och rumpan. Det fanns inga byxor som passade och jag ville inget hellre än att få lite större lår och höfter. I mångas öron låter det här som lyxproblem men det är faktiskt inte så roligt. Men du växer fortfarande och du kommer att få kurvor så ha tålamod.

Att skippa träning och hälsosam kost för att få större lår är inget jag tycker du ska göra och det kommer säkert inte funka heller. Egentligen gäller samma sak för både de som vill gå upp och ner i vikt, dvs. hälsosam, ren kost och träning. Din kropp växer och du behöver energi och i bra och näringsrik form och ät istället ofta och större portioner. Träningsmässigt så tycker jag att du ska testa att börja styrketräna. Stora basövningar som knäböj, utfall, marklyft, höftlyft mm. och var inte rädd för att lasta på lättare vikter. Är du osäker på teknik så rekommenderar jag dig att fråga en tränare/PT/sjukgymnast om hjälp att kolla tekniken så du inte skadar dig när vikter lastas på.

Kolla även in min YoutubeKanal och prenumerera på den HÄR. Där hittar du massa övningar och hela träningsprogram du kan följa.

.

Här är ett benpass som du kan göra både med och utan vikter.

[youtube id=”N4-bSfsgf9w&list=PL4nEz_ACMgWW3a0zKnaUuwdEiTTw0BenX”]

 

17 kommentarer | Translate


Annons
Laddar