Annons
Annons


HUR FÅR JAG NER MIN SPIRULINA?


IMG_6883.JPG

Spirulina pulver –> HÄR // Spirulina tabletter –> HÄR

Tja Ida!! Jag köpte spirulinapulver för ett tag sedan och har knappt använt det för att det smakade så himla himla äckligt! Kanske tog jag för stor dos eller något för jag testade ha i gröten men även i en smoothie, men var tvungen att slänga bort allt för allt smakade bara gräs! Usch… Tyvärr. Jag tog typ 1 tsk i min smoothie men det tog över direkt! Hur mycket ska man ta för att det inte ska smaka så mycket? Tog jag alldeles för mycket haha!? Eller måste man bara vänja sig?

Annons

Sen en till fråga.. Jag är jättesugen på att börja äta enbart vegetarisk kost (gör det några gånger i veckan redan), men mina föräldrar är ganska anti det, speciellt pappa då han älskar kött (jag bor fortfarande hemma) och även jagar älg och dessutom så bor vi i norrland där “man” äter kött och allt från de norrländska skogarna hahaha! Vill äta typ fisk men inte kött, hur ska man prata med sina föräldrar och få dem att acceptera att jag vill lägga om min kost?

Lite extra anti tror jag att de blir då jag har en ätstörningsbakgrund, men är frisk nu. Tror bara att dom är oroliga om jag ska börja mixtra med maten osv. Men vegetarism (?) måste ju inte betyda att jag ska dra ner på mängden!! Snarare tvärtom typ haha!! Då vegetarisk kost oftare är energisnålare och man kan äta mer, hihi! 

FÖRLÅT för sjukt konstig fråga/kommentar men för att sammanfatta frågorna:
Hur ska man prata med sina föräldrar och få dem att acceptera att jag vill lägga om min kost?
Hur mycket spirulina ska man ta för att det inte ska smaka så mycket men ändå ge en hälsoeffekt? Tog jag alldeles för mycket haha!? Eller måste man bara vänja sig?

PUSSAR OCH KRAMAR IDA! Du är en stor förebild <3 Fortsätt som du gör fina du! skulle gärna önska att du var mer personlig så att man fick lära känna dig lite mer.

SVAR: Hej fina du och tack snälla för kommentaren. Haha, ja du spirulina är inte det godaste och det är inte för godheten man äter det utan mer för att det är så bra för kroppen. Jag tar antingen 1 tsk i mina gröna eller gula smoothies (passar inte lika bra i röda eller choklad smoothies enligt mig) eller så tar jag dem i en liten shot med vatten och pressad citron. Passar även med apelsinjuice.

Men ännu bättre och vad jag nästan oftast tar är tabletter av spirulina. HUR bra? Haha. Inga tillsatser utan bara hoppressad spirulina. Du hittar det –> HÄR

Det glädjer mig att du vill testa en vegetarisk kost och jag förstår att det kan vara svårt att övertala föräldrarna, speciellt om du haft en bakgrund med ätstörningar. Men en vegetarisk kost är ingen diet för att gå ner i vikt som många verkar tro, en vegetarisk kost väljer man för att den är bra för miljön, för att inte orsaka plågsamheter för massa stackars djur och för att den är otroligt god och hälsosam. Om du går över till vegetarisk kost så kommer du antagligen behöva äta större mängder men det är ju bara gott 🙂 Vill man inte det så kan man bara addera mer bra fetter i kosten för att få i sig kalorier som man behöver. Jag tycker du ska prata med dina föräldrar och förklara varför du vill äta veggo. Kanske kan ni kolla på någon dokumentär som Cowspiracy eller Earthlings tillsammans då det kan vara svårt att förklara själv. Vem vet, du kanske även inspirerar dem 🙂

Vad gullig du är som vill se mer personligt av mig. Jag har valt att innehållet i bloggen ska vara till störst del bara kost, träning och hälsa medan min youtube typ bara är personlig. Jag gör flera vloggar i veckan där ni får följa med mig genom hela dagen och det är lite ovant för mig att dela med mig av så personliga saker men väldigt kul 🙂 Så vill du lära känna mig så kolla och prenumerera på min kanal –> HÄR ♥

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

16 kommentarer till “HUR FÅR JAG NER MIN SPIRULINA?”

 1. Hej Ida! Hur får du i dig protein efter dina träningspass? Gör du en smpothie eller liknande med proteinrika ingredienser så kan du gärna lämna receptet 🙂

 2. Hej!! Eftersom du inspirerar mig så mycket är jag numera hel vegetarian och mer ofta blir det veganskt 🙂 MEN jag vill beställa så mycket du äter, spirulina, hampa, protein osv. Kan du inte fixa en ny rabatt till oss läsare? Jag tror inte jag är ensam om att vilja beställa mer som är bra för kroppen 🙂 kram

 3. Det där med vegokost och ätstörning förstår jag oroar föräldrarna. Nej man måste inte gå ner i vikt på det, men många med ätstörning ”blir vegeterianer” enbart för att då får de själva laga sin egen mat och kan då äta mindre utan att det märks. Kanske är det det dina föräldrar är oroliga för?

 4. Jag blev vegan efter jag flyttat hemifrån så förstår att det kan vara svårt! Jag som så många andra visste inget om den veganska/vegetariska livsstilen innan och man har ofta mycket felaktig information och fördomar. Visa dem hur det ser ut egentligen! Sedan tycker jag någonstans att du måste trycka på att det är ditt liv och ditt val, bara för att ens föräldrar tycker något är gott betyder det inte att man själv måste äta det. Lycka till!

  1. Hej jag undrar hur man kan gå upp i vikt. För alla (exat alla) säger att jag är för smal och att jag måste äta mera. Och då undrar jag om de finns nå tabletter eller nått ❤️ Skäms snit mycket över mina armar för e så smal /: kram från Julia

 5. Vad är egentligen skillnaden mellan chlorella och spirulina? Är båda lika bra? Ska man äta båda eller räcker en av dem? 🙂

 6. Hej! Tack för världens bästa blogg!

  Jag undrar bara var du har köpt din militärgröna bomberjacka?? Sjukt fin!

 7. Har likande problem som henne.
  Jag väljer iaf tabletter framför pulver, speciellt när det kommer till spirulina och kelp som smakar skit! haha

  Och jag kan knappt prata om vegetarianism och sånt med mina föräldrar. Men brukar ta upp ibland att jag vill äta MER vegetariskt. Mamma regerar MER positivt, medans pappa tycker att det är skitsnack och att man ”måste” ha kött.
  Sedan jag har själv vare smal/smalare än nu, och mina föräldrar är väl även där rädd för jag ska få ätstörningar igen.

  Även om detta borde vara självklart att man borde äta mindre eller INGET kött. Så kopplas detta ihop med ätstörning. Svårt för föräldrar och pojkvän och sådant att förstå att man.. vill äta så rent, miljövänligt och djurvänligt som möjligt…

 8. Jag tackar de högre makterna för att något geni kom på idén med algtabletter. Kan nu käka min dagliga dos utan problem, men pulvret… det GÅR inte! Smakar kloak hur man än gör och förstör allt annat både till färg och smak. 😛

 9. Heej Ida!
  Älskar din blogg och youtube kanal men måste fråga en sak: när kommer det komma amaranth flingor till welloteket? De är sååå svårt att hitta ute tycker jag..

 10. Ett tips: jag brukar blanda spirulina och chlorella tillsammans med en smaksatt C-vitamin brustablett, då smakar det bara gott!! 🙂

 11. Så bra inlägg! Jag har med provat på spirulina, men det smakade förfärligt äckligt! Klöktes och fick kasta hela smoothien! 🙁 Men det var verkligen ett bra tips att ta det som en shot: snabbt och lätt 🙂 och sedan behöver man ju inte få i sig flera hekto gram spirulina per dag, en tsk är mer än nog väl? 🙂 Så om man tar en tsk spirulina, samt apelsinjuice i shoten, bör väl det gå bra?

  Sedan har jag med en fråga till dig 🙂 Det är så att jag fått mkt mer lyster i min hy nu de senaste dagarna, har jag märkt, och blev positivt överraskad. Jag har druckit en viss smoothie var dag hela veckan, och undrar om det är den som gjort det? Skulle du vilja hjälpa mig att ge svar på vilka följande ingredienser som jag har i min smoothie som ger huden lyster? 🙂

  I min smoothie har jag följande: Lätt mjölk, kvarg med vaniljsmak, en matsked var av frysta jordgubbar och hallon, en tredjedels grapefrukt, och pyttelite chili( Skär en väldigt liten bit och lägger i. Fick för mkt första gången, så det smakade bara chili xD Sjukt starkt blev det med! :O)

  Vilka av följande ingredienser tror du det är som ger min hy lyster? 🙂 Märker det framförallt i ansiktet.
  TUSEN TACK FÖR SVAR PÅ FÖRHAND! 😀 Puss och Kram! <3

 12. Men jag har hört att man inte ska blanda spirulina med apelsin 🙁 Att det slår ut det i spirulina som är bra. Vad kan du om detta Ida? Please enlighten meee för jag har också problem med att få ner spirulina! (Som jag köpt på welloteket såklart ??)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar