Annons
Annons


HUR FÅR JAG NER MIN SPIRULINA?


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

IMG_6883.JPG

Spirulina pulver –> HÄR // Spirulina tabletter –> HÄR

Tja Ida!! Jag köpte spirulinapulver för ett tag sedan och har knappt använt det för att det smakade så himla himla äckligt! Kanske tog jag för stor dos eller något för jag testade ha i gröten men även i en smoothie, men var tvungen att slänga bort allt för allt smakade bara gräs! Usch… Tyvärr. Jag tog typ 1 tsk i min smoothie men det tog över direkt! Hur mycket ska man ta för att det inte ska smaka så mycket? Tog jag alldeles för mycket haha!? Eller måste man bara vänja sig?

Annons

Sen en till fråga.. Jag är jättesugen på att börja äta enbart vegetarisk kost (gör det några gånger i veckan redan), men mina föräldrar är ganska anti det, speciellt pappa då han älskar kött (jag bor fortfarande hemma) och även jagar älg och dessutom så bor vi i norrland där “man” äter kött och allt från de norrländska skogarna hahaha! Vill äta typ fisk men inte kött, hur ska man prata med sina föräldrar och få dem att acceptera att jag vill lägga om min kost?

Lite extra anti tror jag att de blir då jag har en ätstörningsbakgrund, men är frisk nu. Tror bara att dom är oroliga om jag ska börja mixtra med maten osv. Men vegetarism (?) måste ju inte betyda att jag ska dra ner på mängden!! Snarare tvärtom typ haha!! Då vegetarisk kost oftare är energisnålare och man kan äta mer, hihi! 

FÖRLÅT för sjukt konstig fråga/kommentar men för att sammanfatta frågorna:
Hur ska man prata med sina föräldrar och få dem att acceptera att jag vill lägga om min kost?
Hur mycket spirulina ska man ta för att det inte ska smaka så mycket men ändå ge en hälsoeffekt? Tog jag alldeles för mycket haha!? Eller måste man bara vänja sig?

PUSSAR OCH KRAMAR IDA! Du är en stor förebild <3 Fortsätt som du gör fina du! skulle gärna önska att du var mer personlig så att man fick lära känna dig lite mer.

SVAR: Hej fina du och tack snälla för kommentaren. Haha, ja du spirulina är inte det godaste och det är inte för godheten man äter det utan mer för att det är så bra för kroppen. Jag tar antingen 1 tsk i mina gröna eller gula smoothies (passar inte lika bra i röda eller choklad smoothies enligt mig) eller så tar jag dem i en liten shot med vatten och pressad citron. Passar även med apelsinjuice.

Men ännu bättre och vad jag nästan oftast tar är tabletter av spirulina. HUR bra? Haha. Inga tillsatser utan bara hoppressad spirulina. Du hittar det –> HÄR

Det glädjer mig att du vill testa en vegetarisk kost och jag förstår att det kan vara svårt att övertala föräldrarna, speciellt om du haft en bakgrund med ätstörningar. Men en vegetarisk kost är ingen diet för att gå ner i vikt som många verkar tro, en vegetarisk kost väljer man för att den är bra för miljön, för att inte orsaka plågsamheter för massa stackars djur och för att den är otroligt god och hälsosam. Om du går över till vegetarisk kost så kommer du antagligen behöva äta större mängder men det är ju bara gott 🙂 Vill man inte det så kan man bara addera mer bra fetter i kosten för att få i sig kalorier som man behöver. Jag tycker du ska prata med dina föräldrar och förklara varför du vill äta veggo. Kanske kan ni kolla på någon dokumentär som Cowspiracy eller Earthlings tillsammans då det kan vara svårt att förklara själv. Vem vet, du kanske även inspirerar dem 🙂

Vad gullig du är som vill se mer personligt av mig. Jag har valt att innehållet i bloggen ska vara till störst del bara kost, träning och hälsa medan min youtube typ bara är personlig. Jag gör flera vloggar i veckan där ni får följa med mig genom hela dagen och det är lite ovant för mig att dela med mig av så personliga saker men väldigt kul 🙂 Så vill du lära känna mig så kolla och prenumerera på min kanal –> HÄR ♥

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

16 kommentarer | Translate


Annons
Laddar