Annons
Annons


HUR FÅR JAG I MIG PROTEIN I EN VEGETARISK KOST?


Skärmavbild 2016-04-03 kl. 20.20.29Skärmavbild 2016-04-03 kl. 20.19.48Skärmavbild 2016-04-03 kl. 20.20.09

Hej Ida! Jag har under en tid börjat äta vegetariskt på vardagar, då äter jag mycket quorn, kikärtor och andra bönor, bönpasta och mycket rotfrukter, matvete och qinoua. Men jag blir så himla gasig.. Hur får jag i mig mycket protein? Jag får nu i mig ca 70g protein på mina 54kg kropp. Och vet du vad det kan vara som ställer till så mycket besvär för magen? Vad är bra att äta och inte? Kram 

Annons

Jag har tidigare ätit kvarg till frukost, och alla mellisar men upplevde upplåst mage, dock inga gaser, men nu när jag börjat med havregryn i samband med att jag äter vegetarisk på vardagar (försöker så veganskt som möjligt)

SVAR: Hej fina du och vad kul att du börjat äta mer vegetariskt. Yeey! När man äter vegetariskt så äter man mer fibrer och det kan ta några veckor för kroppen att ställa om sig så det är inte ovanligt att man blir lite gasig. Dock så låter det som du äter mycket bönor och det kan vara väldigt gasbildande. Jag klarar bara av en liten mängd av det, annars blir det kaos! Haha. Testa äta vegetariskt utan bönorna ett tag. Äter du tillräckligt mycket kommer du att få i dig protein då allt innehåller det. Ett tips är att lägga till quinoa, frön, havregryn, bovete, tofu mm för att få i dig protein. Sedan är hampaprotein eller risprotein grymt att boosta smoothies med för att få i sig extra protein.

Dock så äter du tillräckligt. Du behöver inte äta mer än 1g/kg kroppsvikt. Är du osäker så testa föra in dina resultat i –> Cronometer som är en gratistjänst som du kan se ovan. Jag gör det i bland så jag ser att jag får i mig alla essentiella aminosyror. Känner du dig fortfarande hungrig så ät bara mer så din kropp slipper använda proteinet som energi utan kan använda kolhydrater eller fett till energi och proteinet för att bygga och reparera kroppen.

Ovan har jag fyllt i en halv dag vad jag har ätit och där ser du att jag bara efter halva dagen fått i mig tillräckligt med proteiner. Man kan även hålla koll på vad man kanske behöver ta tillskott i. Jag tar ju tillskott av B12, D-vitamin och Selen som min naturläkare har sagt till mig och enligt tabellen ovan ser ju det också ut att behövas.

Så här det här verktyget är faktiskt bra för att hålla lite koll på sitt intag av näring. Dock så skulle jag inte rekommendera att använda det maniskt för att kontrollera kalorier för det kan lätt leda till en ätstörning.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

3 kommentarer till “HUR FÅR JAG I MIG PROTEIN I EN VEGETARISK KOST?”

  1. Hej Ida!
    Reagerade på att du äter så pass lite fett, har du börjat med 801010/HCLF? Har alltid varit lite nyfiken på detta i och med att jag trodde att det är inte är hälsosamt att äta så pass lite fett? Var är dina tankar kring 801010/HCLF och fettmängden?
    Älskar dig och din, din blogg och din youtube-kanal! Du fick mig även att ta steget och bli vegan och det känns så underbart 😀 Stor kram!

  2. Hej! Jag bara undrar, brukar du förbränna så mkt kalorier varje dag? Jag vet att du skrev att du fyllt i halva dagen, så om vi säger att du ligger på 3000 kcal/dag, förbränner du då runt hälften varje dag? Är det vad man borde göra om man vill gå ner i vikt/fett?

    Kram!

    1. Jag bryr mig aldrig om kalorier eller jo bara att få i mig tillräckligt. jag försöker äta minst 2000kcal dag men äter oftast mer som du ser. Äter alltid tills jag är mätt och bryr mig inte om jag överstiger någon kalorigräns eller så. Min kropp vet bäst vad den behöver 🙂 Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar