Annons
Annons


HUR FÅR JAG ETT THIGH-GAP?


dans3

Hej Ida! Jag har en fråga angående kost och dans! Jag är just nu på mitt förberedande år inför danshögskola och jag tränar ca 6-7 timmar om dagen, ibland mer. Jag vill så gärna gå ner i vikt och få bort allt överflödigt fett på kroppen, samt celluliter som sätter sig fast och aldrig vill försvinna… Jag är 1.65 och vägen 63-64 kg.. Det mesta av mitt fett sätter sig på benen så vill försöka få ett thigh-gap eller mer slimmad kropp. Vad gör jag för fel när jag äter mindre än vad jag gör av med? Kram

Annons

SVAR: Hej fina du! När du tränar så mycket så är det ingen bra ide att äta för lite mat då det kan skada din kropp + att du inte kommer utvecklas i din dans så snabbt som du annars skulle. Vi alla lägger på oss fett på olika ställen på kroppen lättare och så är det bara. Det där med celluliter har nästan de flesta kvinnor och inget att skämmas över.

Jag skulle verkligen rekommendera dig att hålla fokus på att bli bättre i din dans + en hälsosam kost som gynnar både din hälsa och utveckling i dansen. Jag själv höll mitt fokus på utseendet i något år under min dansutbildning och resultatet av det blev att jag fick ätstörningar och utvecklades inget i min dans. Så råder dig verkligen till att byta fokus. För att du ska orka träna så mycket som du gör måste du ge din kropp den energi den behöver och då en bra blandning mellan kolhydrater, fett och protein. Uteslut så mycket vitt socker och halvfabrikat du kan och ät bra råvaror tills du blir mätt.

Du har ingen övervikt och att hålla fokus på en viktnedgång kommer varken gynna din hälsa eller dans. Ett thigh-gap är heller inget mål att sträva efter då det oftast beror på hur kroppen är byggd och inte vilken fettprocent man har på kroppen. Så håll fokus på bra mat och ät tills du är mätt och träna på så kommer din kropp att hålla sig i en hälsosam vikt.

Lycka till med dansen! Kram, Ida

20 kommentarer | Translate


Annons
Laddar