Annons
Annons


HUR FÅR JAG ETT THIGH-GAP?


dans3

Hej Ida! Jag har en fråga angående kost och dans! Jag är just nu på mitt förberedande år inför danshögskola och jag tränar ca 6-7 timmar om dagen, ibland mer. Jag vill så gärna gå ner i vikt och få bort allt överflödigt fett på kroppen, samt celluliter som sätter sig fast och aldrig vill försvinna… Jag är 1.65 och vägen 63-64 kg.. Det mesta av mitt fett sätter sig på benen så vill försöka få ett thigh-gap eller mer slimmad kropp. Vad gör jag för fel när jag äter mindre än vad jag gör av med? Kram

Annons

SVAR: Hej fina du! När du tränar så mycket så är det ingen bra ide att äta för lite mat då det kan skada din kropp + att du inte kommer utvecklas i din dans så snabbt som du annars skulle. Vi alla lägger på oss fett på olika ställen på kroppen lättare och så är det bara. Det där med celluliter har nästan de flesta kvinnor och inget att skämmas över.

Jag skulle verkligen rekommendera dig att hålla fokus på att bli bättre i din dans + en hälsosam kost som gynnar både din hälsa och utveckling i dansen. Jag själv höll mitt fokus på utseendet i något år under min dansutbildning och resultatet av det blev att jag fick ätstörningar och utvecklades inget i min dans. Så råder dig verkligen till att byta fokus. För att du ska orka träna så mycket som du gör måste du ge din kropp den energi den behöver och då en bra blandning mellan kolhydrater, fett och protein. Uteslut så mycket vitt socker och halvfabrikat du kan och ät bra råvaror tills du blir mätt.

Du har ingen övervikt och att hålla fokus på en viktnedgång kommer varken gynna din hälsa eller dans. Ett thigh-gap är heller inget mål att sträva efter då det oftast beror på hur kroppen är byggd och inte vilken fettprocent man har på kroppen. Så håll fokus på bra mat och ät tills du är mätt och träna på så kommer din kropp att hålla sig i en hälsosam vikt.

Lycka till med dansen! Kram, Ida

20 kommentarer till “HUR FÅR JAG ETT THIGH-GAP?”

 1. Hej Ida <3
  Vad är det egentligen för skillnad på BCAA och EAA? Och vilken är egentligen bäst att välja? (förutsatt att man hittar en "ren" produkt såklart) Eller är en sån produkt helt onödig? Kramar

 2. Bra svarat! Jag kommer förmodligen aldrig få ett thighgap hur smal jag än blir, så det är liksom ingen idé att försöka. Jag har inte smala höfter, men skelettet sitter liksom på ett sätt som gör att låren går ihop. Ingen man kan göra något åt, lika lite som man kan göra något åt sin längd eller stoleken på sitt huvud.

  1. Nej och inget du ska sträva efter heller! Oftast beror thigh gap på hur man är skapt. Du är fin precis som du är! <3

 3. Hey Ida!
  Jag vill bara hylla dig för att du ger sådana svar som du precis har gjort. Tycker att du är riktigt inspirerande och det ökar trovärdigheten för din erfarenhet enormt när du trycker på att det är det hälsosamma som spelar roll! Vill själv jobba med människor inom träning och hälsa en dag och du är så inspirerande. SPECIELLT när du ger sådana här svar!

  1. Men åh tack vad otroligt glad jag blir av din kommentar! <3 Helt rätt bransch att jobba i. Stor kram <3

 4. Jag precis tvärtemot henne. Jag är visserligen NÖJD med mina smala lår (thigh gap)

  MEN… jag har smala lår, men istället mer ”fett” i midjepartiet.
  MEN… det har helt enkelt med hur min kropp är uppbyggd. Min kropp är väldigt rak, mer eller mindre pojkaktig. Mina lår kan säkerligen gå ihop, men då behöver jag säkert gå upp minst 10kg och jag orkar verkligen inte hetsäta upp mig sån.

  MEN… ni andra som inte har något ”eftertaktakt” thigh gap, skit i det och må bra istället, alla kroppar har sin skönhet 🙂

 5. Hej fina Ida…Hoppas du mår super <3…..Jag undrar var du köper dom stora sugrören som du har i dina smoothies?….Sen undrar jag en fråga (en väldigt fjantig fråga egentligen) Men är det skadligt att man någon gång råkar äta mat med E-ämnen i??….Jag är nämligen jätte noga med att endast äta ren kost. Köpte hummus för jag ville testa den och såg sedan att det var e202 i. Blev riktigt besviken…Varför måste dom lägga sådant skit i egentligen 🙁 Älskar din blogg. Du är bäst 😀

  1. Förresten, alla e- nummer är inte skadliga, en hel del är naturliga ämnen. Kolla upp vad det e-numret står för och avgör själv 🙂

 6. Hej, så himla glad att jag hittade din blogg! Hittade hit via Framgångspodden (när du var gäst, rätt länge sedan nu) och blev kvar för att jag tycker du har en sådan bra inställning och är en klok förebild. du förtjänar all din framgång och är helt grym! tack för ett bra jobb, detta inlägg var ytterligare ett exempel på det jag gillar med dig och det du utstrålar i dina kanaler!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar