Annons
Annons


HUR FÅR JAG BORT DET ÄCKLIGA FETTET?


Svar på kommentar…

Hej Ida!

För ett år sen när jag var på konståkningsläger, så kom jag hem med en knäskada. Så sen dess har jag inte kunnat träna, eller ja tappat lusten. All min träningsvilja försvann.

Annons

Men nu känner jag att jag vill sätta igång igen, och förbränna allt fett jag har lagt på mig och bilda muskler igen.

Alla säger att jag är smal o.s.v men jag själv känner mig så sjukt fet och äcklig. Allt fett får mig nästan att må illa. Jag vill speciellt få bort fett på mage, runt armarna och rygg/skulderbladen. Så runt bålen kan man säga. Har du några bra styrke och kost tips? (springning och kondition är väldigt svårt med tanke på knäna) Vore väldigt tacksam för svar och hjälp. Älskar din blogg!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Det gör ont i mig att läsa dina ord hur du beskriver dig själv. Jag vet själv hur det är att dras med en skada och inte kunna träna och man tappar snabbt lusten och motivationen. Bra att du har vilat och hoppas du kan komma igång med träningen igen för det jobbigaste är att komma igång, sedan går det lätt.

Jag har haft många klienter med olika knäskador som har velat förbränna och det har funkat kanon. Vi har kört cirkelträning där jag lagt upp ett program med 4-6 olika styrkeövningar som mina klienter gjort i följd utan att vila. Kör 4-6 varv av alla med 1 min vila mellan varven. För vissa har det funkat att lägga in lite cykel, crosstrainer och boxning vilket har funkat med deras knän. Men det är väldigt individuellt så känn dig fram och rådfråga din sjukgymnast. Angånde kosten skulle jag rekommendera att ta bort alla snabba kolhydrater och äta mer av protein och nyttiga fetter.

Sedan måste jag också säga att var snäll mot dig själv och döm inte dig själv så hårt! Med träning och hälsosam kost kommer du komma i bra form, men stressa inte utan ha tålamod! Snabba quick fix är varken hälsosamt eller hållbart! Lycka till! Kram Ida

.

12 kommentarer till “HUR FÅR JAG BORT DET ÄCKLIGA FETTET?”

 1. Hej Ida! Kan man köpa dina pt-/kostrådgivnings-tjänster online? Var finns info om det i så fall och går det att skriva upp sig på någon väntelista? 🙂 Kramar

  1. Hej Viktoria! Mn kan köpa kostrådgivning online och då medföljer coach och jag kan även hjälpa till att coacha dig i din träning. Just nu är det fullbokat men kan skriva upp dig på väntelista. Maila mig på [email protected] om det är intressant 🙂 Kram Ida

 2. Hur mycket tar du i marklyft? Jag har precis börjat med marklyft och orkar knappt 30 kg, sen tar det stopp, jag börjar lyfta med ryggen istället för benen. Några tips?

  1. Hej! jag har aldrig maxat i marklyft så jag vet inte. Men det jag vet att jag lyft som mest är 50kg men det var ett tag sedan. Ajaj, känner du att du lyfter med ryggen skulle jag rekommendera dig att få någo kolla över din teknik för det kan gå riktigt illa. Se till att hålla buktrycket och att ryggen är rak, stången ska glida längst med benen både på uppvägen och på nervägen och se till att böja på benen. Men be någon kolla din teknik så att allt blir rätt 🙂 Lycka till!

 3. Hej Ida! Vänder mig till dig som verkar ha koll på mycket kring superfoods etc.
  Har en fråga kring mirakelalgen spirulina, brukar nämligen blanda ut det med bl.a. whey-protein med vaniljssmak ((som jag annars vet och tycker kanske inte är det bästa ur ”ren mat”-perspektiv) för att mildra smaken av spirulina (som ej är en favorit…haha) och undrar helt enkelt om du vet om detta på något sätt förhindrar kroppen att ta upp alla nyttigheterrna från spirulinan? Konstig formulering kanske, hoppas du förstår frågan hehe 🙂

  1. Hej Linnea och jag förstår absolut din fråga 🙂 Jag kan inte säga att jag vet det till 100% då jag inte forskat på spirulinans upptag tillsammans med protein 🙂 Men jag skulle inte tro att det är några problem alls att blanda de två.

 4. Här skriver en ung tjej till dig att hon känner sig äcklad av sig själv och känner sig fet och äcklig fast att alla omkring säger att hon är smal. och så ger du henne (och alla andra tusentals tjejer som läser det här) ett cirkelträningspass. (och visst, några ord om att hon ska vara rädd om sig – är säker på att hon tar åt sig av dem också…..).
  du borde kanske tänka lite på ditt stora inflytande och utnyttja det till att få tjejer att tycka om och trivas med sig själva istället för att ge tips på hårda träningspass till en stackars tjej med en skada som mår dåligt över sin kropp. INTE ok Ida!

  1. Hej Natalie! Håller inte alls med dig i det här! Hade jag bombat henne med positiva ord och ”du är fin som du är” utan att ge henne några tips på övningar så hade hon lyssnat ännu mindre. Det är jobbigt att dras med en skada och inte kunna träna och träning och hälsosam mat är inget som är skadligt och kommer få henne att må bättre. Det är svårt att veta hur man kan träna med en knäskada och därför tycker jag att det är viktigt att dela med mig av det när jag vet och har erfarenhet av det! Jag är helt säker på att träningen kommer ge henne bättre självförtroende än vad alla ”lär dig tycka om dig själv som du är ord” någonsin kommer göra.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar