Annons
Annons


HUR BÖRJAR JAG TRÄNA OCH HUR HÅLLER JAG MOTIVATIONEN UPPE?


IMG_9246.JPG

Att träna tillsammans med vänner är också ett bra motivationstips.

svar på kommentar

Hej ida! Jag har en fråga till dig! 2012 så blev jag sjuk med panikångest och deprisson. Jag fick börja ta tabletter som gjorde att jag över en höst bara gick upp 10 kg.

Annons

Sen har det forsatt sä. Jag vill verkligen verkligen börja träna igen och förlora alla extra kilo inte bara för att se bra ut utan också för att mina läkare säger att jag behöver det. Jag vet att jag kan för jag var ganska fit osv innan. Men jag har jättesvårt att börja igen och det är ännj svårar när man är själv. Jag vet lixom inte vart jag ska börja. Jag vill så sjukt gärna bara ha en riktigt kickstart eller någon som kan hjälpa mlg.
Så ja undrar vad är dina bästa tips och hur gör man för att lyckas och hålla motivationen uppe. För nu hatar jag verkligen mig själv. Skulle var jätte snältr om du svarade på detta. Kram!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Vad tråkigt att höra dig säga så hemska ord om dig själv. Du är en fantastisk människa och jag tycker du först och främst ska börja påminna dig själv om det varje dag.

Att komma igång och träna är toppen och jag tycker att du ska börja med att trappa upp. Starta med 2 pass i veckan och öka sedan vecka för vecka med intensitet och även antal pass. Kosten har också en viktig del i det hela och där gäller det att trappa ner. Uteslut socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat och försök att äta så ren mat som möjligt. Det är en jättebra början.

För att hålla motivationen uppe tycker jag verkligen att du ska sätta upp mål. Det behöver inte vara superstora mål utan det räcker med tex 10 armhävningar från tårna, springa 5km utan att stanna, lyfta ett visst kg i knäböj osv. Skriv ner dina mål och prata gärna om dem med andra så de blir verkliga. Sedan är planering alltid bra. Skriv varje vecka in i din kalender var och vad du ska träna och planera in det som vilket annat möte som helst.

Lycka till! Kram Ida

English: Question answer. Use google translate. 

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar