Annons
Annons


HUR BLIR JAG AV MED SOCKERBEROENDET?


Har du några tips om hur man blir av med sockerberoendet? // Do you have any tips on how to get rid of sugar addiction?

SVAR: Ja självklart 🙂 // Yes of course 🙂

– Uteslut allt som innehåller socker och även sötningsmedel. // Omit everything that contains sugar and even sweeteners.

– Ät mycket protein i form av kött, fisk, fågel och ägg. //  Eat plenty of protein like meat, fish, chicken and egg.

– Ät mycket grönskaer till dina måltider. // Eat a lot of vegetables to your meals.

– Dra ner på stärkelserik mat som pasta, bröd, potatis, vitt ris då det triggar igång ditt begär efter mer. // Eat less of pasta, bread, potatoes, white rice as it triggers your desires for more.

– Mjölkprodukter innehåller en del mjölksocker som vissa är känsliga för. Ät därför mjölkprodukter med måtta. // Eat dairy products in moderation because it contains milk sugars.

– Ät hellre bär än frukt. // Eat berries rather than fruit.

– Drick kaffe eller te utan socker och helst utan mjölk. // Drink coffee or tea without sugar.

– Ät regelbundet för att hålla blodsockret på en jämn nivå. // Eat regulary to keep blood sugar at a steady level.

– Blir du sugen på något så ät hellre riktig mat. // If you crave something sweet, eat real food insted.

–  Ett glas med pressad citron + vatten eller äpplecidervinäger + vatten kan minska sötsuget. // 1 glass of squeezed lemon with water or Apple Cider Vinegar + water can reduce the sweet tooth.

– Sov regelbundet. // Ensure regulary sleep.

Annons

3 kommentarer till “HUR BLIR JAG AV MED SOCKERBEROENDET?”

  1. Bra tips, jag körde en sockerfri månad för ungefär et år sen och efter det har inget direkt sug längre. Kan äta något sött om jag har lust (det är ju gott) men det är inte speciellt ofta och jag får aldrig några cravings efter det heller 😀

  2. Hej Ida! Tack för en grym blogg. Får en boost varje dag jag klickar in här. Jag har en fråga som inte handlar om sockerberoende men som jag ändå undrar om du kan hjälpa mig med. Vore så himla tacksam.

    Jag har tränat styrka i ungefär ett år och de senaste månaderna har jag börjat märka resultat. Jag har ofta stretchiga jeans och har inte tänkt på om jag ökat i cm eller inte. Men nu när jag provade några ”gamla” jeans som jag hade förra sommaren kan jag inte knäppa dem. Är det normalt? Vet att jag blivit starkare och fått mer muskler, särskilt kring rumpan, men jag har inte ökat särskilt mycket kring midjan. Jag kan inte låta bli att bli ledsen nu när jag måste köpa jeans i en större storlek. Jag har länge haft problem med mat och vikt. Jag har varit både överviktig & underviktig. Nu när jag är mer normalviktig hoppades jag att den oron skulle försvinna. Har du några tips på hur man kommer över den här fixeringen? Dvs att vara rädd för att se ”större” ut rent allmänt när man börjar få en mer tränad kropp?

  3. Hej, och tack för en så peppig blogg! Så skönt att kunna klicka in och få lite träningstips och inspiration 😀

    Jag har funderat rätt länge på hur det ligger till med tunga och lätta vikter.
    Det är så att jag har väldigt lätt för att få synliga och biffiga muskler i överarmarna, vilket jag hatälskar. Jag har nämligen himla tunna handleder och händer, och det känns som att det lätt kan bli lite oproportionerligt. Därför vågar jag inte lassa på en massa vikter på gymmet, eftersom jag vet att jag då hellre ska köra lite lättare vikter och fler reps istället. Men vart går gränsen mellan tunga och lättare vikter? För tillfället kör jag på vikter mellan 3 och 5 kg på hantlarna när jag tränar armar, men det skulle vara kul att kunna öka på lite efter ett tag, speciellt eftersom jag ofta tycker att jag ser starkare ut än vad jag egentligen är. Jag förstår ju att det här är rätt individuellt, men det skulle vara jättesnällt om du kunde ge ett ungefärligt svar. Det är så trixigt sån här, när man inte är utbildad!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar