Annons
Annons


HUR BLIR JAG AV MED DET SISTA FETTET?


SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida! Vill passa på att tacka för en grym blogg och den inspiration du ger, du är grym! Jag är en tjej på 17 år som är väldigt intresserad av både kost och träning och har även mycket kunskap kring det, men nu har jag hamnat i en situation där jag inte vet själv hur jag ska göra och vänder mig nu till dig och hade varit SÅ tacksam för svar, tror inte jag är den enda! Jag är normalviktig, inte alls tjock, men har jag fortfarande ”överflödigt” fett på kroppen som jag gärna blir av med inför sommaren.

Annons

Det sätter sig främst vid kärlekshandtagen och längst nere på magen. Jag äter ganska lite kolhydrater, alltid långsamma, mycket protein och nyttigt fett och så ren mat som möjligt. Självklart finns det dagar då jag fuskar, men vardagen fungerar bra och jag tränar båda kondition och styrka flera gånger i veckan. HUR ska jag bli av med dessa sista extra kilon? Det känns som de satt sig där för att stanna för alltid. Kram!

.

SVAR: Tack snälla du <3 Jag får den här kommentaren väldigt ofta och jag är absolut för bra kost och träning och jag tycker absolut att man får ha mål med sin kropp och utseende bara det inte blir på bekostnad av hälsan. Känner man att man stannat på en platå kan det vara så att kroppen vant sig vid träningen och man behöver utmana sig själv genom att ändra träningsschema, tex byta övningar, lägga på mer vikt, variera reps osv. Att minska/ta bort snabba kolhydrater, socker, godis, glass, halvfabrikat, alkohol mm. är något man också kan göra och det kommer endast göra din kropp gott och jag rekommenderar även att man ska hålla kosten glutenfri pga. maghälsan.

Men som jag förstår det så är du inte överviktig och äter bra och tränar och då kan det vara så att det antagligen inte är hälsosamt för dig att ta bort det sista fettet och absolut inte nödvändigt. Vi alla har ställen där fett försvinner snabbare och saktare. Jag har lätt att tappa fett på magen medan jag har mycket svårare på tex. armarna. Skulle jag få bort allt fett på armarna så skulle jag antagligen vara ohälsosamt smal/ha alldeles för lite kroppsfett. Dit vill jag inte komma och det rekommenderar jag ingen, då man kan skada kroppen. Ät bra mat tills du är mätt och fortsätt träna och lär dig älska dig själv och din hälsosamma kropp <3 Stor Kram Ida

LTSYI

21 kommentarer | Translate


Annons
Laddar