Annons
Annons


HUR ÄTER MAN KVARG?


Svar på kommentar…

har inte riktigt fattat hur man ska äta kvarg? alltså om man ska äta det som det är ur burken eller om man ska blanda det på nåt vis eller ha som tillbehör till annan mat? kan du inte ge lite bra kvargtips? haha
tack för en inspirerande blogg!

Annons

SVAR: Haha SJÄLVKLART kan jag ge kvarg tips. Bästa frågan jag fått hittills 😀 Jag gillar ju kvarg i alla former även  helt naturellt men det är godare om man har något till.

Här kommer mina favoriter:

Kvarg blandat med naturell yoghort/fil + frysta hallon och blåbär + solros- eller pumpakärnor.

Kvarg med tärnat äpple + kanel.

Kvarg blandat med funlight, pumpafrön och krossat havreknäcke.

Kvarg + naturella nötter och torkad frukt.

Kvarg har en ganska hård och tjock konsistens som vissa inte gillar och då är det gott att bara hälla lite fil eller yoghurt i och blanda ut det med. Har man funlight i behöver man ingen fil enligt mig. Brukar också använda kvarg att göra såser till maten istället för tex creme fraische. Jätte god till  tex. Guacamole. Vet att man också kan göra ”kvargglass” genom att smaksätta den med tex. funlight eller bär och ställa in den i frysen ett tag men inget jag har testat än.

Själv gjorde jag en ”kvargtårta” till min pojkvän när han fyllde år 😀 haha jätte god! Den besyod endast av proteinpankakor, bär och kvarg.

Fin va?

HUR ÄTER NI ERAN KVARG? GE GÄRNA ERA BÄSTA ”KVARGTIPS”!

4 kommentarer till “HUR ÄTER MAN KVARG?”

  1. åååååh fy fan va gott!!!

    jag brukar äta havregrynsgröt, sen blandar jag lite lingonsylt med kvarg och har uppe på gröten, det r sjukt gott! 😀

  2. Jag brukar äta kvarg blandat med lite mjölk så det blir mer yoghurt-konsistens och har skivad banan i, riven kokos och lite kakao på det. Svingott i think 😉

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar